Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

  Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç 2 adet sivri biber 1 adet kapya biber 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 7-8 adet arpacık soğan Köftesi için; 500 gram dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan (Rendelenmiş) 1 çay bardağı galeta unu Tuz Pulbiber Kimyon Sosu için; 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5 su bardağı sıcak su Tuz Kekik Pulbiber  Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın. Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın. Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın. Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin. Sa...

Vişneli Turta Tarifi

  Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 150 gram margarin ya da tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 tane yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) İç harcı için: 2, 5 su bardağı vişne (Ben yazın dondurucuya koyduklarımı kullandım) 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı nişasta (Mısır) Biraz su (Nişastayı çözmek için, yarım çay bardağı kadar) Üzerine: Pudra Şekeri Vişneli Turta Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak vişnelerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra derin bir tencereye yada tavaya alarak üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca biraz suda açmış olduğumuz 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra kapatıp soğumaya bırakıyoruz. (Nişastamızın miktarını vişnelerin sulanmasına göre ayarlıyoruz. Eğer vişneleriniz çok sulanırsa ve iç harcı çok cıvık olursa nişasta miktarını arttırabilirsiniz. Hazırladığımız iç harcı sıvı olmayacak.) Yoğurma kab...

Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi

  Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka 1 şişe soda Sosu için; 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 100 gram tereyağı (Eritilmiş) 2 yemek kaşığı un İç harcı için; 1 kase beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı 1 adet yumurta akı (Sarısını üzerine) Üzeri için; Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Mavi haşhaş Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle sosu hazırlayalım. Eritilmiş tereyağı ve unu karıştıralım. Sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar karıştıralım. Bir yufkayı tezgaha serelim üzerine sostan gezdirip, her yerine yayalım. Yufkalar bitene kadar işleme devam edelim. Dört yufkayı soslayıp üst üste koyduktan sonra 24 parça üçgen şeklinde keselim. Peynire yumurta akı ekleyip karıştıralım. Yufkaların geniş kenarına peynirden koyup kenarlarını içe kıvırmadan saralım. Tepsiye dizip, üzerine her yerine gelecek şekilde sodayı dökelim. Üzerine streç folyo kapatıp, iki saat bu şekilde dolapta bekletelim. Daha sonra yağlı kağıt serili te...

Köfte Kebabı Tarifi

  Köfte Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Köfte için; 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon Sos için; 1 su bardağı domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı fesleğen 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz Yoğurt sosu için 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz 1-2 damla limon Kıtır ekmek için; 3 kare dilim ekmek küçük kareler halinde kesilmiş olarak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 küçük diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik Köfte Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Köfte için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde harç koparılarak yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt ya da streç arasına konularak iki kesme tahtası arasında inceltilir. İncelenen köfteler iyice ısıtılmış tavada ya da döküm tavada yağsız arkalı önlü pişirilir. Pişen köfteler bir tabağa alınır. Ayrı bir tavada tereyağı eritilir. Domates, fesleğen ve tuz ilave edilip kaynatılır. Ka...

Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi

  Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler Küçük karnabaharın yarısı 1 küçük kase haşlanmış nohut 1 tane patates (isteğe bağlı) Bir tutam dereotu Bir tutam maydanoz 3 yaprak marul Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon Zerdeçal çay kaşığının ucuyla (isteğe bağlı) Limon suyu Zeytinyağı Tuz Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Karnabaharı küçük küçük çiçeklere ayırdım. Patatesi ince ince doğradım. Patatesi ve karnabaharı tuzlu su da hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzdürdüm. Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip kızdırdım. Karnabaharı,patatesi,nohutu ilave edip 2 /3 dk soteleyip baharatlarını atıp,soğuması için genişce bir kaseye aldım. Soğuduktan sonra doğranmış yeşillikleri ilave edip karabiber, zeytinyağı,limon suyu ekleyip salatamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸. Bolca alternatifi olan et ve balık yemeklerinizin yanına çok yakışacak sağlıklı nefis bir salata.. Ben tavada soteleyerek hazırladım,arzu eden direk haşlayara...

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

  Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı zerdeçal 1,5 litre sıcak su Üzerine; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Bir süzgeçte mercimekler 1-2 dk güzelce yıkanır. Tencereye zeytinyağı alınır üzerine yıkanmış mercimekler eklenir, kavrulmaya başlanır. Ardından tereyağı, tuz, un, zerdeçal eklenir kavrulmaya devam edilir. Köpük köpük kavrulunca sıcak suyu ilave edilir, kısık ateşte 20 dk pişirilir. Ocağın altını kapatıp blendırdan geçirilir. Üzerine yakılmış zeytinyağı ve toz biber ilave edilip servis edilir. 😍 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

  Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler Baget sayı size kalmış 3 adet havuç 3 adet patates 1 adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım) 2 diş sarımsak Tuz Defne yaprağı Tane karabiber yoksa tozu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Terbiyesi için; 1/2 (yarım) limon 1 tatlı kaşığı un 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Önce bagetlerimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım ben derisini çıkardım. Üzerine sıcak su dökelim. Yüzü köpük oluncaya kadar biraz fokurdasın kara suyu çıksın yeter. Tamamdır suyunu süzelim. Başka tencerede yağımızı ilave edelim 1 adet havucu 🥕 rendeleyelim. Biraz rengini versin kavuralım arkasından doğradığımız havuçları 🥕. Soğanı sarımsağı da ekleyelim kavuralım bagetlerimizi ilave edelim birazda kavuralım. Sıcak su dökelim. Biraz kaynasın sonra patatesi 🥔 ilave edelim tuzunu ilave edelim, kaynasın. Terbiyesini yapalım limonu sıkalım unu ilave edelim biraz soğuk suyla karıştıralım birazda yemeğimizin...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?