Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Nefis Lezzetli Tavuk Haşlama Tarifi

  Malzemeler 1 kilo tavuk baget 3-4 adet patates 2 adet havuç 10 adet arpacık soğan yada bir baş kuru soğan 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ 4 su bardağı su Sosu için; 1/2 (yarım) limon suyu 1 dolu tatlı kaşığı un 1 su bardağı su Nasıl Yapılır? Öncelikle bagetleri isteğe bağlı derilerinden ayrıştıralım, iyice yıkayalım. Uygun bir tencerede tavukları mühürleyelim ayrı bir yere alalım. Havucun bir adedini rendeleyelim bir adenini uzun ince doğrayalım. Havuç,soğan,ve sarımsağı soteleyelim. Üzerine tavukları ilave edelim ,patatesleri ilave edelim. Karabiber ve tuzu şerpiştirip suyunu ilave edelim kapağı kapalı pişmeye bırakalım. Ocaktan almaya on dakika kala limon,un suyla marinasını hazırlayıp üzerine ilave edelim on dakika kadar daha kaynatalım. Üzerine maydanoz serpiştirip servise sunalım afiyetle.

Kahvaltıya Şipsak Hazır Kaşarlı Domates Lezzetine Doyum Olmuyor Tarifi

  Malzemeler 2 adet domates 1 kase dilimlenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz Nasıl Yapılır? Domatesleri yuvarlak olacak şekilde doğrayıp tuzlayalım bekletelim. Tereyağını geniş bir tavaya koyalım ve eritelim erdiğinde domatesleri ekleyelim kapağını kapatalım. Domatesler pişince kaşarı ekleyip erimesini bekleyelim. Kaşarlar eridiğinde ocaktan alalım ve sıcak sıcağına tüketelim afiyet olsun

İki Malzemeli Dondurma Muhteşem Lezzet Tarifi

  Malzemeler 2 adet olgunlaşmış muz 1 yemek kaşığı pekmez Nasıl Yapılır? 1. 2ad muz olgunlaşmış olsun ince ince doğrayın ve buzdolabı poşeti ne katın bir gün önceden dolaba katılacak. Sabahtan dolaptan çıkarın blenderden geçirin ve 1 kaşık pekmez dahil edin iyice kıvama gelene kadar karışacak ve işlem bittikten sonra plastik bir kaba alın ve düz olacak şekilde buzluğa katın. 6 saat sonra buzluktan çıkarın servis yapın. Süslemesini istediğiniz gibi yapın ben çikolata kullandım ve tane fındık kırarak kullandım şimdiden afiyet olsun.

Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tarifi

  Malzemeler 1 adet küçük tavuk göğsü 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı karabiber Yarım yemek kaşığı tereyağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı tel şehriye 1 yemek kaşığı dolusu un Tuz Nasıl Yapılır? Kışın kendini göstermeye başladığı bu günlerde sıcacık bir tavuk çorbası. Özellikle çocuklara içirmenizi tavsiye ederim,. Zerdeçal müthiş bir bağışıklık güçlendirici ve enfeksiyonu tedavisine yardımcı bir baharat. Tavuğumuzu, soğan ve sarımsakları küçük küçük küpler şeklinde doğrayıp orta boy bir tenceremize alıyoruz. Üzerine zeytinyağı, tereyağı, karabiber, zerdeçal ekleyip, kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen tavuğumuzun üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip, biraz çeviriyoruz. Üzerine 3 kase soğuk su ilave edip karıştırıyoruz hızlıca, topaklanmaması için. Son olarak tel şehriyemizi ekleyip, kaynayana kadar ocakta tutuyoruz. Limonla servis edebilirsiniz.

Kayseri Yağlaması Tarifi

  Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket intisant maya 1 kiloya yakın un kontrollü eklenecek İç harcı için; 700 gram kıyma 1 orta boy soğan 1 çay bardağı domates sosu 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 su bardağı sıcak su Üzerine; 1 kase yoğurt Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kaba maya ve sıvı malzemeyi alıp karıştıralım, ununu kontrollü ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım 20 dk mayalandıralım. Tavaya kıymayı alalım suyunu çekene kadar kavuralım küp küp doğranmış soğanları ilave edelim sırayla salçaları baharatları sıcak suyu koyup bir taşım pişirip ocağın altını kapatalım. Mayalanan hamurdan bezeler yapıp açalım iyice ısıttığımız tavada arkalı önlü pişirelim. Servis tabağına bir yufka bir kıymalı harçtan kat kat olacak şekilde yapalım üzerime yoğurtla servis edelim afiyet olsun efendim bu...

Cocostar Çikolata (Kahve Yanı Atıştırmalığı) Tarifi

  Malzemeler 3 su bardağı hindistan cevizi 3 tepeleme yemek kaşığı bal 2 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 200 gram bitter veya sütlü çikolata Nasıl Yapılır? 3 su bardağı hindistan cevizine 3 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı alınır. İyice yoğurularak bir birine karışması sağlanır. Kıvamı yapışkan kumum su olmalı gerekirse tekrar hindistan cevizi yağı eklenebilir. Yağlı kağıtla kaplanan baton kalıbın içine harç alınarak her yerine eşit şekilde yayılıp kaşıkla iyice bastırılarak düzleştirilip dondurucuda 45 dakika bekletilir. Bekledikten sonra eşit şekilde bıçakla dilediğiniz boyutta kesilip benmari üsülü eritilmiş çikolataya bandırılıp yağlı kağıda yerleştirilir. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dolapta 1 saat beklettikten sonra kahvenizin yanına tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Güveç Tarifi

  Malzemeler 500 gram kuzu kuşbaşı 2 adet büyük patlıcan 2 adet soğan 3 adet domates 4-5 adet yeşil biber 10 diş sarımsak 1 yemek kaşığı karışık salça Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1,5 su bardağı sıcak su Nasıl Yapılır? Güvecin en altına et, sonra soğan ve sarımsak, biber, sonra patlıcanlar en üste domatesi diziyoruz. Baharatları ilave ediyoruz. (karabiber,kekik,pulbiber,tuz). Salçayı sıcak su ile ezip üzerine döküyoruz ve en üstüne sıvı yağını gezdiriyoruz. Üstünü önce ıslatmış olduğumuz yağlı kağıt ile daha sonra folyoyla dikkatlice kapatıyoruz ve üstüne taş kapağı kapatıyoruz. Küçük ocakta, fırında veya benim yaptığım gibi bir tüp üzerinde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 1,5-2 saatin sonunda pişmiş olacaktır. Arada kontrol edebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?