Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Elmalı Profiterol (Çok Hafif,Çok Lezzetli) Tarifi

  Elmalı Profiterol (Çok Hafif,Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket bisküvi 2-3 adet elma 4 adet ceviz 1 çay kaşığı ucuyla tarçın Üzeri için, Yarım paket krema Bir kaç parça çikolata (daha fazlada kullanabilirsiniz) Elmalı Profiterol (Çok Hafif,Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır? Elmaların kabuklarını soyup suyunu sıkıyoruz suyunu ayrı bi yere alalım eğer kıvam çok katı olursa biraz ekleme yapabilirsiniz. Bisküvileri ceviz ile birlikte rondodan çekiyoruz. Elmaların üzerine alıp yoğuruyoruz. Biraz tarçın ekliyoruz. Eğer çok yapışkan olursa bisküvi çok sert olursa elma suyu ekleyebiliriz. Yuvarlak şekiller veriyoruz. Dolaptan biraz dinlendiriyoruz. Kremayı sos tavasına alıp ısıtıyoruz. Üzerine çikolataları ekleyip erimesini sağlıyoruz. Elma topların üzerine sosu döküp servise sunuyoruz afiyet şeker olsun 

Orijinal Pastane Poğaçası (Karaköy Poğaçası) Tarifi

  Orijinal Pastane Poğaçası (Karaköy Poğaçası) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin 100 ml musluktan akan soğuk su (oda sıcaklığı ya da buzdolabından değil) (1/2 (yarım) su bardağı) 500 gram un (4.5 su bardağı) 12 gram tuz (1 dolu tatlı kaşığı) 30 gram yaş maya veya yoksa 15 gram kuru maya ( kuru maya kullanacaksanız ufak bir suyla ıslatıp kıvamı açalım) 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 40 gram toz şeker (2 yemek kaşığı) Orijinal Pastane Poğaçası (Karaköy Poğaçası) Tarifi Nasıl Yapılır? 250 gram margarini eritip cam bir kaseye alarak buzdolabında donmaya bırakalım. Donan yağın kenarından bir parça alarak dibe çöken suyunu süzelim ve saf yağ elde edelim. Bu susuz yağ alba yağına denk olacak. Tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım. Hiç ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana denk yoğuralım. Güzel ve uzun yoğrulursa asla un ilavesine ihtiyaç kalmıyor. Ölçülerden şaşmayalım. Hamurdan 60 grlık bezeler yapalım. Bezeleri pürüzsüz yapmaya özen gösterelim ki pişerken çatlamasın. Beze...

Büyük Borcamda Trileçe Tarifi

  Büyük Borcamda Trileçe Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin; 5 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı ılık su (60 ml) 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin; 1 paket krema (200 ml) 1 litre süt Yarım su bardağı toz şeker Karamel Sosu İçin; 1 paket krema (200 ml) 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri İçin; 1 paket krem şanti (75 g) 1 su bardağı soğuk süt (200 ml) Büyük Borcamda Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır? Büyük borcamda trileçenin karamel sosu için öncelikle ocağa aldığımız tencereye toz şekeri alalım. Şeker eriyip karamel rengini alana kadar kısık ateşte ısıtalım. Beklerken tencerenizi ara ara sallayabilirsiniz. Şeker eridikten sonra içerisine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar karıştıralım. Ardından kremayı da karışıma yavaşça ekleyelim ve sosumuz kıvam alana kadar hızlıca karıştıralım. Kıvam alan karamelimizi hızlı bir şekilde soğuması için ısıya dayanıklı bir kaba aktararak kenara alalım...

3 Dakika Tatlısı Tarifi

  3 Dakika Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için; 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 tepeleme yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı süt 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 1 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı süt (500 ml) Üzeri için; Hindistan Cevizi Toz Antep fıstığı 3 Dakika Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak çırpalım. Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserle tekrar çırpalım. Borcama sıvı yağ alalım ve fırça yardımıyla her yerini yağlayalım. Hazırladığımız harcı borcama boşaltarak önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim. Şerbeti için uygun bir kaseye toz şeker ve sütü alarak karıştıralım. Pişen keki fırından alalım. Üzerine kürdanla delikler açalım. Ardından ilk sıcaklığı çıkan tatlıya hazırladığımız sütlü şerbeti dökelim. Şerbetini çekmesi için kekimizi dinlenmeye bırakalım. Şerbetini güzel...

Porsiyonluk Kadayıf Tarifi

  Porsiyonluk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler ️ 500 gram taze kadayıf ️ 250 gram eritilmiş tereyağı ️ 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz Şerbeti için; ️ 4 su bardağı şeker ️ 4 su bardağı su ️ Birkaç damla limon suyu Porsiyonluk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır? 24 adet elde ettim. İlk önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın, limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Kadayıfları elimizle veya bıçakla doğrayalım, yağı üzerine dökelim ve elimizle iyice yedirelim. Muffin kalıbının yarısına kadayıfı yerleştirin, bir bardak yardımıyla iyice bastırın, üzerine ceviz ve tekrar kadayıfı ekleyerek tekrar bastırın. 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kadayıfları hemen kalıptan çıkarıp bir borcama dizelim. Sıcak kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti dökelim. 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Kabak Tarator Tarifi

  Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler 3 orta boy kabak 1 tutam dereotu 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş rendelenmiş sarımsak 1 su bardağı yoğurt Tuz Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır? Önce kabaklarımızı rendeleyelim. Suyunu sıkıp tavaya alalım. Üzerine zeytinyağını döküp arada karıştırarak yumuşayana kadar soteleyelim. Daha sonra sotelenen kabağı ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Ardından bir kap içine koyup üzerine 2 yemek kaşığı ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Son olarak çırpılmış yoğurda rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım. Tüm malzemeleri karıştıralım. Hazırladığımız kabak taratoru servis tabağına alalım. Buzdolabında 30 dk dinlenmeye bırakalım. (en üste isterseniz toz kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz). Ceviz ve dereotu ile süsleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Patatesli Tavuk Sote Tarifi

  Patatesli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler Püre için: 3 adet orta boy patates 1 tatlı kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı süt 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar Sote için: 1 adet tavuk göğsü 2 adet sivri biber 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet domates Tuz,kırmızı tozbiber, karabiber Üzeri için; Rendelenmiş kaşar Patatesli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri soyup yumuşayana kadar haşlayalım. Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım. Küp küp doğradığımız tavukları ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından doğradığımız soğan ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar kavuralım. Domates ve baharatları ilave edip bu şekilde 6-8 dakika pişirip ocaktan alalım. Püre için haşlanan patatesleri ezip içerisine süt,tereyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ ilave edip güzelce karıştıralım. Güvece önce patates püresini ardından hazırladığımız tavuk ve en son üzerine biraz kaşar serpip 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?