Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı tavuk but
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 5-6 tane karabiber
  • 1 fiske pul biber
  • 2 dilim limon
  • 700 ml sıcak su
  • 1 kaç dal maydanoz

Terbiyesi için

  • Yarım limonun suyu
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta veya un (Ben nişasta ekledim)

    Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri doğrayalım hazır edelim. Tavuk butlarını yıkayıp derisini çıkarıp atalım, butları küçük parçaya bölelim.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyelim ısınınca tavuk butlarını arkalı önlü hafif mühürleyelim böylece yemeğimiz daha lezzetli olur.
  • Doğradığımız soğanı, havucu, sarımsağı içine alalım soğanlar diriliğini kaybedince patatesleri ve baharatları, limon dilimlerini, tuzunu ekleyip 5 dakika da böyle kavuralım sonra suyunu ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Limonun suyunu ve nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk su ile kıvam aldıralım ve yemeğin suyun dan 2 yemek kaşığı su ilave ederek ılıklaştırıp pişen tavuk yemeğine karıştıralım.
  • Sebzeler ve tavuk yumuşayınca ocaktan alalım. Üzerine maydanoz serpelim yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 6 su bardağı su

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye su hariç tüm malzemeyi alıp birkaç dakika kavurun.
  • Suyunu ekleyin ve tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Bir taşım kaynayan çorbanın altını kısıp 5 dk daha pişirin.
  • Afiyet olsun 

Fırında Somon Tarifi

 

Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet somon
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 çk karabiber
  • 1 çk tuz
  • 1 tatlı kaşığı biberiye

    Fırında Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarif 2 kişi için hazırlanmıştır. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, biberiye ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Somon balıklarının her yerini karışıma bulayıp marine edin.
  • Ardından balıkları fırın tepsisine alın. Önceden ısınmış 200° fırında 25 dakika kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi farklılık gösterebilir. Balıklarımız hazır.
  • Ben yanında buharda pişmiş brokoli ve sebzeli makarna ile servis ettim. Nefis oldu. Deneyeceklere afiyet olsun

Pırasalı Börek Tarifi

 

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri kalın pırasa
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı mısır unu
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörekotu

    Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı doğrayıp sirkeli suda 30 dk bekletin.
  • Havuçları doğrayın. Patatesi küp küp doğrayıp tavada soteleyin. Pırasayı ekleyin. Pırasa diriliğini kaybedene kadar soteleyin. Haşlanmış nohut ekleyin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mısır unu, kabartma tozu, kekik, tozbiber, fesleğen, nane, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Soğuyan pırasayı ekleyin, karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş borcama yayın. Üzerine susam ve çörekotu serpin. 160 derede 1 saat altı üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi

 

Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber

    Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ister ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
  • Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda alalım, sarımsakları rendeleyip karıştıralım tavukları da ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  • Buzdolabından çıkardığımız tavukları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Frenk Üzümlü Kek Tarifi

 

Frenk Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı un

    Frenk Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. İyice karıştırın.
  • Bir yandan frenk üzümlerini bir kaba alın. Pudra şekeri ve un ekleyip iyice karıştırıp bulayın. Kek hamurunu yağlanmış kalıbı dökün. Üzerine pudra şekeri ve una bulanmış frenk üzümlerini serpiştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi

 

Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Çeyrek çay bardağı sıcak su
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Krema için;

  • 5 su bardağı süt (1 lt)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmayacak)
  • 5 yemek kaşığı nişasta (çok tepeleme olmayacak)
  • 2 adet yumurta sarısı (beyazlarını keke ekledim)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı krema

    Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak krema ile başlayın. Süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı karıştırın.
  • Ocağa alıp kıvamı koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ekleyip, karıştırın.
  • Oda ısısına geldikten sonra kremayı ekleyip çırpın.
  • Vaktiniz varsa bir gece önceden yapıp üzerini streç film ile örtüp (kabuklanmaması için) buzdolabında dinlendirin. Vakit yoksa 2-3 saat yeterli olacaktır.
  • Kek için; ilk olarak kek için yumurtanın beyazını beyaz köpük olana kadar çırpın. Sarısına toz şeker ilave edip karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve sıcak suyu ekleyin.
  • Hepsi karıştıktan sonra ununu ekleyip karıştırın.
  • Son olarak beyazını azar azar yumurta sarısına ilave edip spatula ile söndürmeden karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dk pişirin (fırından fırına değişiklik gösterebilir kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Fırından çıkan hamuru ilk sıcağı çıkar çıkmaz farklı bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin ve rulo yapıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki yavaşça açıp üzerine kremayı yayın.
  • Dilediğiniz meyve veya çikolatayı arasına yayıp rulo haline getirin.
  • Dilerseniz tüm bir rulo olarak dilerseniz benim gibi dilimlere ayırıp üzerini krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...