Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi

  Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kalçalı tavuk but 2 adet patates 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz 5-6 tane karabiber 1 fiske pul biber 2 dilim limon 700 ml sıcak su 1 kaç dal maydanoz Terbiyesi için Yarım limonun suyu 1 silme yemek kaşığı nişasta veya un (Ben nişasta ekledim) Tencerede Sulu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Sebzeleri doğrayalım hazır edelim. Tavuk butlarını yıkayıp derisini çıkarıp atalım, butları küçük parçaya bölelim. Tavaya sıvı yağı ekleyelim ısınınca tavuk butlarını arkalı önlü hafif mühürleyelim böylece yemeğimiz daha lezzetli olur. Doğradığımız soğanı, havucu, sarımsağı içine alalım soğanlar diriliğini kaybedince patatesleri ve baharatları, limon dilimlerini, tuzunu ekleyip 5 dakika da böyle kavuralım sonra suyunu ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım. Limonun suyunu ve nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk su ile kıvam aldıralım ve yemeğin suyun dan 2 yemek kaşığı su ilave ederek ılıkl...

Tarhana Çorbası Tarifi

  Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı ev tarhanası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı nane Pulbiber Karabiber Tuz 6 su bardağı su Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye su hariç tüm malzemeyi alıp birkaç dakika kavurun. Suyunu ekleyin ve tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Bir taşım kaynayan çorbanın altını kısıp 5 dk daha pişirin. Afiyet olsun 

Fırında Somon Tarifi

  Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler 2 adet somon 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 büyük diş sarımsak 1/2 (yarım) limonun suyu 1 çk karabiber 1 çk tuz 1 tatlı kaşığı biberiye Fırında Somon Tarifi Nasıl Yapılır? Tarif 2 kişi için hazırlanmıştır. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, biberiye ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Somon balıklarının her yerini karışıma bulayıp marine edin. Ardından balıkları fırın tepsisine alın. Önceden ısınmış 200° fırında 25 dakika kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi farklılık gösterebilir. Balıklarımız hazır. Ben yanında buharda pişmiş brokoli ve sebzeli makarna ile servis ettim. Nefis oldu. Deneyeceklere afiyet olsun

Pırasalı Börek Tarifi

  Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet iri kalın pırasa 2 adet küçük havuç 1 orta boy patates 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet yumurta 2 çay bardağı mısır unu 1,5 çay bardağı yoğurt 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tozbiber 1 tatlı kaşığı fesleğen Yarım çay kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: Susam Çörekotu Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Pırasayı doğrayıp sirkeli suda 30 dk bekletin. Havuçları doğrayın. Patatesi küp küp doğrayıp tavada soteleyin. Pırasayı ekleyin. Pırasa diriliğini kaybedene kadar soteleyin. Haşlanmış nohut ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mısır unu, kabartma tozu, kekik, tozbiber, fesleğen, nane, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Soğuyan pırasayı ekleyin, karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş borcama yayın. Üzerine susam ve çörekotu serpin. 160 derede 1 saat altı üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi

  Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi İçin Malzemeler 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr) 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 2-3 diş sarımsak 1 yumurta 1 şişe maden suyu 1 çay kaşığı karbonat Tuz Karabiber Kokusuz Tavuk Kızartması (Tavuk Kalamar) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü ister ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım. Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda alalım, sarımsakları rendeleyip karıştıralım tavukları da ekleyip tekrar karıştıralım. Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim. Buzdolabından çıkardığımız tavukları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Frenk Üzümlü Kek Tarifi

  Frenk Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5-3 su bardağı un Üzeri için; 1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı un Frenk Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. İyice karıştırın. Bir yandan frenk üzümlerini bir kaba alın. Pudra şekeri ve un ekleyip iyice karıştırıp bulayın. Kek hamurunu yağlanmış kalıbı dökün. Üzerine pudra şekeri ve una bulanmış frenk üzümlerini serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi

  Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanyası için; 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker Çeyrek çay bardağı sıcak su Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un Krema için; 5 su bardağı süt (1 lt) 1,5 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmayacak) 5 yemek kaşığı nişasta (çok tepeleme olmayacak) 2 adet yumurta sarısı (beyazlarını keke ekledim) 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya 2 yemek kaşığı krema Çikolatalı Meyveli Rulo Pasta (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak krema ile başlayın. Süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı karıştırın. Ocağa alıp kıvamı koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ekleyip, karıştırın. Oda ısısına geldikten sonra kremayı ekleyip çırpın. Vaktiniz varsa bir gece önceden yapıp üzerini streç film ile örtüp (kabuklanmaması için) buzdolabında dinlendirin. Vakit yoksa 2-3 saat yeterli olacaktır. Kek için; ilk olarak kek için yumurtanın beyazını beyaz ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?