3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi

 

3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı un

Üzerine;

  • İsteğe bağlı frambuaz sos, reçel,marmelat, çikolata vs. ve ceviz parçaları

    3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı yağ ve pudra şekerini mikserle güzelce çırpalım.
  • Ardından içerisine unu kontrollü bir şekilde ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu elde ettikten sonra yuvarlak yuvarlak şekiller yapalım ve borcama veya tepsiye dizelim.
  • Ardından ortalarına bastıralım ve çukurlaştıralım bu şekilde 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18-20 dakika kadar kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkarttıktan sonra tamamen soğumaya bırakalım dikkatli bir şekilde farklı bir sunum tabağına alalım ve orta kısımlarına frambuaz sos veya farklı bir sos kullanarak süsleyelim.
  • Ben üzerine ceviz de serpiştirdim afiyet olsun kanalıma destek olmak için abone olursanız çok sevinirim

Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi

 

Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için;

  • ️1,5 su bardağı tahin
  • ️3,5 su bardağı fındık/ceviz (ben iri kıyılmış ceviz kullandım)
  • ️1 kavanoz fındık ezmesi

Şerbeti için;

  • ️5 su bardağı su
  • ️6 su bardağı şeker
  • ️Yarım limon suyu
  • ️1 kg baklavalık yufka (her rulo için 3 adet yufka kullanacağız)
  • ️200 gram margarin 100 gram tereyağ
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
  • İçerisine yarım limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Baklavanın iç harcı için; gerekli bütün malzemeleri uygun bir kap içerisine alıp karıştıralım. 200 gram margarin ve 100 gram tereyağ eritilip üzerine sıvı yağ ilave ederek karıştırılır.
  • Her rulo için 3 adet yufkalar araları yağlanarak üst üste dizilir. Son kat yağlandıktan sonra iç malzeme eklenir. Baklava hamurunun yarısına kadar iç harç yayılır. Rulo şeklinde sıkıca sarılır.
  • Sarılan yufkaların üzerine tereyağ karışımından sürülür ve dilediğiniz büyüklükte kestikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlı 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbeti çeken tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 😋
  • Not:Vermiş olduğum ölçüler büyük boy baklava tepsisi içindir.

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

 

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İstediğiniz kadar arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğinize göre ayarlayın)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağınızı tavaya döküp soğanları ekleyip karamelize edene kadar kavurun.
  • Soğanlar karamelize olunca barahatları ekleyin ocağı kapatıp üzerine nar ekşisi koyup karıştırın ve soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu altına dökünüz üzerine soğanları ve isteğe bağlı dereotu koyabilirsiniz. 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

    Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından tencereye sıvı yağımızı alarak doğradığımız soğanları ilave edelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Domates salçasını da ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız ve doğradığımız ıspanağı ekleyelim ve  tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Pişen ıspanaklarımızı ayrı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine karabiber, tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyerek karıştıralım.
  • Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak karıştıralım.
  • Yufkamızı ortadan bölelim ve yarısını tezgaha alarak hazırladığımız sostan bolca sürelim.
  • Ardından iç harcından 2-3 yemek kaşığı kadar serpiştirelim.
  • Yufkamızı rulo şeklinde saralım ve rulomuzu da kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim.
  • Hazırladığımız böreğimizi sıvı yağ sürdüğümüz tepsimizin ortasına yerleştirelim.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra tepsinin ortasındaki böreğin etrafına dolayalım. Benim yufkalarım büyük olduğu için 3,5 adet tam geldi ancak sizin yufkalarınıza göre bu sayı değişiklik gösterebilir.
  • Kalan sosumuza yumurta kırıp çırpalım ve hazırladığımız böreğimizin üzerine güzelce sürelim.
  • Son olarak çörek otu ve susam serperek önceden ısıttığımız 180°C alt üst fansız ayardaki fırınımızda 40-45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. 

Acem Pilavı Tarifi

 

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu kuşbaşı (sırt bölümünden kullanıyorum)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2-3 damla limon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak küp şeklinde doğranmış etleri suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra soğanları 4 parçaya bölüp, ince ince doğrayın yine aynı şekilde ince doğranmış havuçlar ile birlikte tavaya alın. 2 yemek tereyağını da ekleyip kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinci ekleyip, 2 dk kadar kavurun.
  • Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su doldurup, baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerini havlu kağıt ile örtüp 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Havuçlu Patates Çorbası Tarifi

 

Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Havuçlu Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar kabaca doğranır tencereye alınıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte hafif sotelenir.
  • Üzerine yine kabaca doğranmış patates ve havuçlar eklenerek 3-4 dk hepsi birlikte kavrulur.
  • Üzerine 3. 5 su bardağı su eklenerek haşlamaya bırakılır.
  • İyice yumuşadıklarında blender ile ezilip tekrar ocağa alınır.
  • Üzerine 1 su bardağı süt, tuz ve karabiber eklenip bir taşım kaynatılır.
  • Ayrı bir sos tavasında tereyağı ve nane yakılıp çorbanın üzerine gezdirilir ve servise hazır

Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 300 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • Kimyon

    Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesi ince bir şekilde keselim, bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, toz biber ve pul biber ile karıştırıp borcamın tabanına dizelim.
  • Ardından közlenmiş patlıcanları doğrayıp patateslerin üzerine yayalım.
  • İç harcı için zeytinyağı koyduğumuz tavaya kıymayı alıp biraz kavuralım.
  • Üzerine ince kıyılmış soğanı koyup karıştıralım.
  • Soğanlar biraz yumuşayınca sarımsağı ve biberleri ekleyelim.
  • Salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • En son baharatları ve suyu ekleyip beş dakika daha pişirelim.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları ekleyelim ve harcımızı borcama boşaltıp her tarafına eşit şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirelim.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...