Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi

  3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 2.5 su bardağı un Üzerine; İsteğe bağlı frambuaz sos, reçel,marmelat, çikolata vs. ve ceviz parçaları 3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle sıvı yağ ve pudra şekerini mikserle güzelce çırpalım. Ardından içerisine unu kontrollü bir şekilde ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu elde ettikten sonra yuvarlak yuvarlak şekiller yapalım ve borcama veya tepsiye dizelim. Ardından ortalarına bastıralım ve çukurlaştıralım bu şekilde 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18-20 dakika kadar kontrollü pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra tamamen soğumaya bırakalım dikkatli bir şekilde farklı bir sunum tabağına alalım ve orta kısımlarına frambuaz sos veya farklı bir sos kullanarak süsleyelim. Ben üzerine ceviz de serpiştirdim afiyet olsun kanalıma destek olmak için abone olursanız çok sevinirim

Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi

  Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi İçin Malzemeler İç harç için; ️1,5 su bardağı tahin ️3,5 su bardağı fındık/ceviz (ben iri kıyılmış ceviz kullandım) ️1 kavanoz fındık ezmesi Şerbeti için; ️5 su bardağı su ️6 su bardağı şeker ️Yarım limon suyu ️1 kg baklavalık yufka (her rulo için 3 adet yufka kullanacağız) ️200 gram margarin 100 gram tereyağ ️Yarım çay bardağı sıvı yağ Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Şerbeti için; öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim. İçerisine yarım limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım. Baklavanın iç harcı için; gerekli bütün malzemeleri uygun bir kap içerisine alıp karıştıralım. 200 gram margarin ve 100 gram tereyağ eritilip üzerine sıvı yağ ilav...

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

  Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ İstediğiniz kadar arpacık soğan 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı tuz (isteğinize göre ayarlayın) 3 yemek kaşığı nar ekşisi 6 yemek kaşığı yoğurt 1 diş sarımsak Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır? Yağınızı tavaya döküp soğanları ekleyip karamelize edene kadar kavurun. Soğanlar karamelize olunca barahatları ekleyin ocağı kapatıp üzerine nar ekşisi koyup karıştırın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu altına dökünüz üzerine soğanları ve isteğe bağlı dereotu koyabilirsiniz. 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

  Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 3,5 adet yufka İç harcı için; 1 kg ıspanak 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 200 gr peynir 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz Sosu için; 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml) 2-3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sirke Üzeri için; Kalan sos 1 adet yumurta Susam Çörek otu Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır? İç harcı için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Ardından tencereye sıvı yağımızı alarak doğradığımız soğanları ilave edelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Domates salçasını da ilave ederek güzelce karıştıralım. Daha sonra güzelce yıkadığımız ve doğradığımız ıspanağı ekleyelim ve  tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ara ara karıştırmayı unutmayalım. Pişen ıspanaklarımızı ayrı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine karabiber, tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyerek karıştıralım. Böreğin sosu içi...

Acem Pilavı Tarifi

  Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kuzu kuşbaşı (sırt bölümünden kullanıyorum) 1 adet orta boy soğan 2 adet havuç 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz Çay kaşığı ucuyla karabiber 1 çay kaşığı kimyon 2-3 damla limon 2 yemek kaşığı tereyağı Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak küp şeklinde doğranmış etleri suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra soğanları 4 parçaya bölüp, ince ince doğrayın yine aynı şekilde ince doğranmış havuçlar ile birlikte tavaya alın. 2 yemek tereyağını da ekleyip kavurun. Soğanlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinci ekleyip, 2 dk kadar kavurun. Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su doldurup, baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini havlu kağıt ile örtüp 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Havuçlu Patates Çorbası Tarifi

  Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet havuç 2 adet patates 3, 5 su bardağı su 1 su bardağı süt Tuz, karabiber Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane Havuçlu Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanlar kabaca doğranır tencereye alınıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte hafif sotelenir. Üzerine yine kabaca doğranmış patates ve havuçlar eklenerek 3-4 dk hepsi birlikte kavrulur. Üzerine 3. 5 su bardağı su eklenerek haşlamaya bırakılır. İyice yumuşadıklarında blender ile ezilip tekrar ocağa alınır. Üzerine 1 su bardağı süt, tuz ve karabiber eklenip bir taşım kaynatılır. Ayrı bir sos tavasında tereyağı ve nane yakılıp çorbanın üzerine gezdirilir ve servise hazır

Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi

  Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 2 adet patlıcan 1 adet patates 250 gram kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı salça 300 ml zeytinyağı Tuz Karabiber Toz biber Pul biber Nane Kekik Kimyon Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesi ince bir şekilde keselim, bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, toz biber ve pul biber ile karıştırıp borcamın tabanına dizelim. Ardından közlenmiş patlıcanları doğrayıp patateslerin üzerine yayalım. İç harcı için zeytinyağı koyduğumuz tavaya kıymayı alıp biraz kavuralım. Üzerine ince kıyılmış soğanı koyup karıştıralım. Soğanlar biraz yumuşayınca sarımsağı ve biberleri ekleyelim. Salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim. En son baharatları ve suyu ekleyip beş dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapattıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları ekleyelim ve harcımızı borcama boşaltıp her tarafına eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmı...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?