Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Karadutlu Turta Tarifi

  Karadutlu Turta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 1 paket vanilya 90 gram tereyağ (soğuk yani buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 75 gram hurma püresi (2 dolu yemek kaşığı) 1 yemek kaşığı elma sirkesi 180 gram yulaf unu (undan una fark eder o yüzden azar azar eklemeli ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir un elde etmeliyiz) İç harcı için; 275 gram karadut 4 yemek kaşığı elma suyu konsantresi 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın) Yarım çay bardağı su Piştikten ve soğuduktan sonra; Yarım çay bardağı su 2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (75 gr) veya su ve hurma püresi yerine sadece bal ile de tatlandırılabilir damak zevkinize göre Karadutlu Turta Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim. İç harcı için karadut, elma suyu konsantresi, nişasta ve suyu koyulaşana ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içine su ile açtığımız hurma püresini veya ...

Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi

  Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya 2 tatlı kaşığı şeker 125 gram eritilmiş tereyağı 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 çay kaşığı tuz 4-4,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kekik Kuru domates Dilim zeytin Üzeri için; Ayrılmış yumurta sarısı Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alıp karıştırın 10 dk ön mayalandırma için bekletin. Ardından eritilip soğutulmuş tereyağı ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. Tuz ve unu da ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru toparlayıp damak zevkinize göre dilediğiniz miktarda kuru domates, zeytin ve kekiği de hamura ekleyip tekrar yoğurun. Küçük bezeler koparıp avuç içinde yuvarlayın, yağlı kağıt üzerine dizin. Yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu da serpin. Önden ısınmış 180 derecede üzeri biraz kızarana kadar pişirin.

Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi

  Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine) 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ Yarım limon kabuğu rendesi 3 – 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı kuru üzüm Üzeri için : 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı üzüm pekmezi Çekilmiş ceviz içi Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir kaba 2 adet yumurta kırılır (bir tanesinin sarısı daha sonra üzerlerine sürmek için ayrılır). Yumurtaların üzerine toz şeker eklenip çırpma teliyle biraz karıştırılır. Ardından sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır . Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmaması için spatulayla yoğurulur. Bu arada kabartma tozu da ilave edilir ,hamur toparlanınca kuru üzümler eklenerek son kez toparlanır ( hamurun kıvamını videodan izleyerek görebilirsiniz) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir. Yumur...

Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi

  Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı erişte 1 çay bardağı yeşil mercimek 2 adet közlenmiş biber 1 çay bardağı haşlanmış mısır 1 kase süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı ceviz Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kaba yeşil mercimeği haşlanması için bıraktım. Mercimeği haşlarken dikkat edin ne az ne de çok haşlansın. Başka bir tencerede ise kaynamış suya erişteleri koydum haşladım. Süzme yoğurdu sarımsak ile ezdim. Bir kaseye önce başladığım yeşil mercimeği, erişteyi, haşlanmış mısırı koydum. Doğradığım kırmızı közlenmiş biberini koyup karıştırdım. İçine yoğurdunu koyup karıştırdım tabağa koyup üzerine küçük tavada sıvı yağı kızdırıp cevizi koyup bir tur kaynattım. Ocaktan alınca içine kırmızı toz biberi ilave edip tabaktaki salatanın üzerine döktüm ve servise hazır.

Kayısılı Kek Tarifi

  Kayısılı Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 yumurta 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker 100 gram tereyağ 1 yemek kaşığı mısır unu tepeli değil 1 ,5 su bardağı un 1 kabartma tozu 1 vanilya Üzeri için 8 adet kayısı Kayısılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır? İlk önce yağı dağa önceden oda sıcaklığında bekletin yumuşasın. Yumurta şekeri çırpın. Yağı ekleyin çırpın. Mısır unu ,beyaz unu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip 1 dk daha çırpın. Yağlanmış borcama döküp spatulayla düzeltin. Üzerilerine ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttığınız kayısıları dizin. 18o derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırında alınca üzerine pudra şekeri serpin afiyetle

Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi

  Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt (400 ml) 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml) 2 paket vanilya 2 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Üzeri için; Susam Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Büyük fırın tepsisinde kek tarifi için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım. Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar son kez çırpalım. Eğer hamurunuz cıvık olursa 1-2 kaşık daha un ilavesi yapabilirsiniz. Kontrollü olmanızda fayda var çok katı bir hamur elde ederseniz de kekiniz sert olacaktır. Kullanacağımız fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım. Bu aşamada büyük yuvarlak fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Benim kullandığım tepsinin boyutu 35 cm x 42 cm. Hazır olan kek harcımızı yağladığımız tepsiye boşaltalım. Üzerine isteğe bağlı olarak susa...

Çilekli Kek Tarifi

  Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 100 gram tereyağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 1 ,5 su bardağı un Üzeri için Çilek Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır? İlk önce oda ısısında ki yağı ve şekeri çırpın. 1 dakika yumurtayı vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin. En son kabartma tozu ve unu ekleyin. Az daha çırpın. Yağlanmış kağıt serilmiş borcama döküp spatulayla düzeltin. Üzerine yıkayıp temizlediğiniz çilekleri dizin. 17o derece fırında kızarana kadar pişirin afiyetle 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?