Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

  Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo biber 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı köftelik bulgur 2 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı karabiber Nane Pulbiber Tuz Dereotu Maydanoz Üzerine dökmek için️; 1 yemek kaşığı salça Yarım su bardağı su Üzerine koymak için tereyağı Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Tenceremize sıvı yağımızı alalım ve soğanlarla 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra pirinç ve bulguru koyalım ve kavurma işlemine devam edelim. Salçamızı,baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyerek karıştıralım. Yarım su bardağı su dökerek iç harçımızı biraz pişirelim. Kapatıp demini aldırınca yeşilliklerini ekleyip karıştıralım. İç harçımızla biberlerimizi dolduralım. Salçalı suyumuzu üzerine dökelim. 1 yemek kaşığı tereyağınıda üzerine koyalım. 180 derecelik fırında pişirmemiz yeterli

Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi

  Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi İçin Malzemeler 2 adet portakal 2 adet limon 2 adet kırmızı elma 2 adet kivi Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle meyveleri ince ince dilimleyelim. Portakal, kivi gibi sulu meyvelerin fazla suyunu kağıt havlu yardımı ile alalım. Ardından ana hazneye portakal dilimlerini yerleştirelim. Elma dilimlerini de çöp şişlere dizerek airfryer’ın yan haznesine yerleştirelim. Tüm meyveleri 100 °C’de 60 dakika kurutalım. Diğer meyveleri de aynı şekilde hazneye alarak kurutalım. Meyveden meyveye değişiklik olabileceği için kurutma aşamasında kontrollü olmalısınız. Çıtır çıtır meyve kurularımız hazır. 

Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi

  Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 su bardağı tozşeker 4 adet yumurta Yarım su bardağı süt 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Kakaolu harcı için; 2 yemek kakao 2 yemek kaşığı süt Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Terayağı ve şekeri derince kaba alarak mikserin yüksek devrinde çırpalım. Teker teker yumurta ekleyip çırpalım en az tüm yumurtaları ekledikten son 5 dakika çırpalım. Sütüde ekleyerek çırpalım vanilya un kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpalım. Harcın yarısını bir kaba alarak kakao ve sütü ilave ederek çırpalım. Baton ya da normal kek kalıbını bolca terayağlayalım. İlk kakaosuz olan harcımızı sonra kakaolu olan harcımızı sırasıyla kalıbımıza dökelim. S şeklinde kürdan yardımıyla üzerine çizerek 180 derecede 55 dakika içini çekene kadar pişirelim. 

Haşhaşlı Çörek Tarifi

  Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta beyazı Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı ) Aralarına sürmek için: 7-8 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş Yarım paket margarin Yarım su bardağı sıvı yağ Üstüne sürmek için: 1 adet yumurta sarısı Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır? Şeker, ılık süt ve suyu mayayı karıştırarak beş dakika bekletelim. Diğer malzemelerini de ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım (unu kontrollü ekleyin) yumuşamış margarin, sıvı yağ ve haşhaşlı iyice karıştıralım. Hamurumuz mayalanınca 10 eşit beze yapalım. Her bezeyi oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve haşhaşlı karışımı sürelim. Haşhaş sürdüğümüz bezenin üzerine açtığımız diğer bezeyi koyalım ve yine haşhaş sürelim. Bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edelim. En üste koyduğumuz bezeye haşhaş sürmede...

Şeftalili Turta Tarifi

  Şeftalili Turta Tarifi İçin Malzemeler 125 gram katı yağ 1 adet  yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 su bardağı un (klasik su bardağı 200 ml 3 su bardağı da un alabilir ,yağın cinsine ,yumurtanın büyüklüğüne göre değişir ) Şeftali dolgusu için; 3-4 adet şeftali 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay bardağı su 1 paket vanilya Şeftalili Turta Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak şeftali dolgusunu hazırlayın soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küp şeklinde doğrayın. Şeftatileri genişçe bir tavaya aktarın, üzerine şeker gezdirin. Ocakta pişmeye bırakın. Şeftaliler suyunu çektiğinde bir çay bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı nişasta ekleyin karıştırın eriyen nişastalı suyunu şeftalilerin üzerine gezdirin. Vanilya ilave edin karıştırın. Koyulaşan şeftalileri ocaktan alın soğumaya bırakın. Hamur için; oda sıcaklığında katı yağı, yumurta, şekeri derin bir kaba alın karıştırın. Unu azar azar ekleyin ,kabartma tozunu ilave edin Ele yapışmayan bi...

Meyhane Pilavı Tarifi

  Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım kuru soğan Yarım yeşil biber Yarım adet kırmızı kapya biber Yarım domates 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı bulgur 1,5 tatlı kaşığı tuz 3,5 su bardağı su (kaynamış, kaynamamış farketmez) Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız küçük soğanları ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Biberleri ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz ve domatesleri ekleyip, bir iki tur karıştırıp salçayı da ekleyip, 2 dk kavurup bulgurları ekleyip tuzunu atıp suyunu ekliyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyetle.

Sarımsak Soslu Mantar Tarifi

  Sarımsak Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler 2 paket kültür mantarı 3 adet kuru soğan Maydanoz Tereyağ Sıvı yağ Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Sarımsaklı sos için; 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 3 diş sarımsak Sarımsak Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır? Mantarları sapının yarısından kesip güzel yıkayalım ,tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çekmiş olan mantara tereyağ, sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanı ince doğranmış maydanozu ilave edip 5 dakika kadar kavuralım . Diğer tarafta sosu için gerekli malzemeleri karıştıralım . Servis tabağına boşaltalım ve birazcık soğutmuş olduğumuz mantarı yoğurdun üzerine koyalım afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?