Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi

  Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler 3 buçuk paket petibör bisküvi Sosu için; 2 buçuk su bardağı süt 3 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı kakao 80 gram sütlü çikolata 50 gram tereyağı Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır? Sos malzemelerinin hepsini tencereye alalım ocağın altını açıp karıştırarak çikolata ve tereyağı eriyene kadar katıştıralım. Kaynamasını beklememize gerek yok eridikten sonra hazır oluyor hazır olunca ocaktan alalım. 24 tane bisküviyi ayırıp kalanları iri iri karıştırma kasesine kıralım. Ilınan sosu bisküvilerin üzerine dökelim ezmemeye dikkat ederek karıştıralım. Kelepçeli ya da kare borcama 12 tane bisküvi dizelim. Üzerine bisküvili harcın döküp düzeltelim. Kalan 12 bisküviyi de en üste aynı yönde dizerek üzerine streç folyo kapatıp en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim ben bir gece dinlendirdim size de onu tavsiye ederim. Daha sonra bisküvi dilimleri şeklinde kesip servis edelim. 

Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi

  Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kırmızı pancar 1 adet havuç 1 tutam roka 1 çay bardağı haşlanmış mısır 1/2 (yarım) nar Tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1/2 (yarım) limon suyu Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Kırmızı pancar ve havucu soyup rendeliyoruz. Roka ve maydanozu ayıklayıp yıkıyoruz. Suyu aktıktan sonra küçük küçük kesiyoruz. Narın içini çıkarıyoruz. Derin bir kabın içine pancar, havuç, roka, maydanoz, nar ve mısırı ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. İçine tuz, zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

  Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için; 1 su bardağı pilavlık iri bulgur 1 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 su bardağı haşlanmış nohut 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı kaynar su Et kavurma için; 500 gram (yarım kilo) dana kuşbaşı 2 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 2 adet orta boy domates 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tuz Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağında küp küp ince doğradığımız 1 adet kuru soğanı soteliyoruz. Soğanların rengi pembeleşince ince doğradığımız 2 adet yeşil biberi ekliyoruz. Biberleri diriliğini kaybedene kadar soteliyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz. Yağda özleşen soğanımız, biberimiz ve salçamıza 1 su b...

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi

  Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka 2 adet patlıcan 1 adet soğan 3 adet sivri biber 2 adet domates 3 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Tuz Sosu için; 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı maden suyu Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patlıcanları yıkıp soyalım minik küpler halinde doğrayıp acısı çıkması için tuzlu suda bekletelim uygun bir tavaya yağ alıp küp küp doğradığımız soğanı ilave edelim kavurmaya başlayalım. Aynı şekilde küçük doğradığımız biberleri de ilave edip kavuralım kabuğunu soyduğumuz domatesleri de küçük küçük doğrayıp tavaya alalım. 1 tatlı kaşığı salçayı da ekledikten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz patlıcanları tuz ve baharatları da tavaya ilave edip ocağın altını kısalım ara ara karıştırarak pişirelim soğuması için bir kenara alalım. Sos için; uygun bir kaba süt yağ ve maden suyunu alıp karıştıralım böreği pişireceğimiz tavayı b...

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi

  Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler 300 gram mantar‍ 1 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 litre kaynamış su (dolapta hazırlanmış et ,kemik suyu varsa ekleyin çok yakışıyor) 1,5 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber İsteğe bağlı üzerine dereotu ️Not:çorbanın kıvamı sizlere yoğun gelirse yarım su bardağı süt daha ekleyebilirsiniz  Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir tencerede tereyağ eritilir, ayçiçek yağı, temizlenmiş ,doğranmış, mantar eklenir. Mantarlar kendi suyunu salıp ,çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir. İsteğe bağlı rendelenmiş sarımsak,2 yemek kaşığı un eklenir, birlikte biraz daha 3-5 dakika daha kavrulur. Süt ve su ilave edilir,karıştırılır,en son tuz ,karabiberi ekip, kıvamını alıncaya kadar 10 dakika kaynatılır. İsteğe bağlı doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz. Leziz mi...

Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi

  Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine) 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Aldığı kadar un Üzerine; Çeri domates Biber Kaşar peyniri Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle süt maya tuz ve şekeri karıştıralım. Daha sonra içerisine sıvı yağ,yumurta akı ve yavaş yavaş un ilave edelim. Unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan 20 adet beze yapalım yuvarlayıp tepsiye dizelim. 20 dakikada tepsi mayası yaptıralım. Daha sonra üzerine çay bardağı ile bastıralım ,yarım çeri domates, bir biber dilimi ve kaşar peynir dilimi koyup açık kalan yerlere yumurta sarısı sürelim. 200°’de önceden işitilmiş fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi

  Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi İçin Malzemeler Patates için; 2 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay kaşığı sarımsak tozu Su (haşlamak için) 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna) Maydanoz Balık için; 1 adet çipura 2 dilim limon 1 adet mor soğan 2-3 dal biberiye 3-4 adet çeri domates Sosu için; Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml) Çeyrek limon suyu 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle balığın sosu için karıştırma kabına zeytinyağı, limon suyu, tuz, toz kırmızı biber ve ezilmiş sarımsağı alarak karıştıralım. Hazırladığımız sosu üzerine çizikler attığımız balığın üzerine ve içerisine güzelce sürelim. Son olarak balığımızın içerisine limon dilimleri ve taze biberiye yerleştirelim. Airfryer’ın ana haznesine hazırladığımız balığı yerleştirelim. Balığın yanına dilerseniz mor soğan, çeri domates gibi sebzelerde ilave ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?