Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı vişne
- 40 gram bitter çikolata (1 paketin yarısı, isterseniz tam da katabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Vişneli Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından yağ ve sütü ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Ayrı bir kapta çekirdeklerinden ayıklanmış vişne, küçük küçük doğradığımız çikolata, un ve nişastayı karıştırıyoruz.
- Kek kalıbımızı iyice yağlayıp, hafifçe unluyoruz. Kek hamurunun yarısından fazlasını kalıbımıza döküyoruz.
- Arasına vişne ve çikolataları koyuyoruz ve kalan hamurumuzu da üstünü kapatacak şekilde döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Benim kekim yaklaşık 30 dakikada pişti, siz fırınınızın pişirme süresine göre kürdan yardımıyla kontrol edip pişirin.
Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder