28 Temmuz 2020 Salı

Vişneli Kek Tarifi

Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı vişne
  • 40 gram bitter çikolata (1 paketin yarısı, isterseniz tam da katabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Vişneli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından yağ ve sütü ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Ayrı bir kapta çekirdeklerinden ayıklanmış vişne, küçük küçük doğradığımız çikolata, un ve nişastayı karıştırıyoruz.
  5. Kek kalıbımızı iyice yağlayıp, hafifçe unluyoruz. Kek hamurunun yarısından fazlasını kalıbımıza döküyoruz.
  6. Arasına vişne ve çikolataları koyuyoruz ve kalan hamurumuzu da üstünü kapatacak şekilde döküyoruz.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Benim kekim yaklaşık 30 dakikada pişti, siz fırınınızın pişirme süresine göre kürdan yardımıyla kontrol edip pişirin.
Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder