27 Ağustos 2020 Perşembe

Soya Soslu Mantarlı Dana Tarifi

Soya Soslu Mantarlı Dana Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 2-3 kültür mantarı (konserve de ekleyebilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı soya sosu  (tuzsuz sa 1 çay bardağı)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • Göz kararı su(göz kararı yazdım çünkü tencerenizin büyüklüğünü bilemiyorum)

Soya Soslu Mantarlı Dana Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle etinizi ve 1 bas sarımsağı düdüklüye koyun ve üstünü kapatacak kadar göz kararı şu ekleyip 20 dk kadar pişirin (ben etleri kesilmiş aldığım için boyutları istediğimden küçüktü ama görselden büyük olursa daha güzel olur).
  2. Pişen etlerle yumuşayan sarımsakları olabildiğince ayırın.
  3. Kalan et suyunu sarımsakları soya sosunu ve unu pürüzsüz olana kadar mutfak robotundan geçirin.
  4. Bu esnada hemen hemen etin büyüklüğünde doğradığınız mantarları kızgın yağda biraz pişirelim (ben sebzeleri çok pişirmeyi sevmediğim için az pişirelim o yüzden damak zevkinize göre mantarın pişme süresini ayarlayabilirsiniz).
  5. Mantarlara eti ve harladığınız soya sos karışımını ekleyip yoğunlaştıktan sonra 5 dk kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Yemeğimi, hazırrrr sunum önerisi olarak sade pirinç pilavı yanında şahane oluyor.
  7. Aynı zamanda damak zevkinize uyarsa üstüne görsellik açısından biraz da susam serpebilirsiniz kesinlikle yakışıyor herkese afiyetlerrrrr .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder