Kremalı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya ve kabartmatozu
Krema için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket vanilya
Şerbet için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Kremalı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurtayı çırpalım ve sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- Hamurumuzu kek kalıbına alalım ve fırına verelim. ( 170 derece ayarına getirin).
- Tencereye şekeri ve suyu ilave edip karıştıralım.
- Kaynadığında ateşi kapatalım ve fırından çıkan kekimizin üstüne ilave edelim.
- Tencereye sütümüzü ve diğer malzemeleri ilave ettikten sonra iyice çırpalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Revanimiz soğuduktan sonra süsleme işlemine geçelim. Ve süsledikten sonra 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Revanimiz servise hazır. Afı̇yet olsun🍰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder