28 Ağustos 2020 Cuma

Kremalı Revani Tatlısı Tarifi

Kremalı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya ve kabartmatozu
Krema için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket vanilya
Şerbet için;
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Kremalı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı çırpalım ve sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  2. Hamurumuzu kek kalıbına alalım ve fırına verelim. ( 170 derece ayarına getirin).
  3. Tencereye şekeri ve suyu ilave edip karıştıralım.
  4. Kaynadığında ateşi kapatalım ve fırından çıkan kekimizin üstüne ilave edelim.
  5. Tencereye sütümüzü ve diğer malzemeleri ilave ettikten sonra iyice çırpalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  6. Revanimiz soğuduktan sonra süsleme işlemine geçelim. Ve süsledikten sonra 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
    Revanimiz servise hazır. Afı̇yet olsun🍰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder