Teremyağlı Tepside Katmerli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2, 5 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6 su bardağı un
İçine koymak için:
- Peynir ve maydanoz
Aralarına sürmek için :
- 200 gram eritilmiş teremyağ
Üzerine sürmek için :
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Teremyağlı Tepside Katmerli Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur yoğurma kabımıza unumuzu koyalım, ortasını açalım, ılık süt ve mayayı ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.
- Diğer malzemeleri de koyup özlü, ele yapışmayan güzel bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatıp 15 dakika kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzu 5 bezeye ayırıp oklavayla açabildiğimiz kadar büyük açalım, teremyağını eriterek fırçayla her tarafına sürelim.
- Önce bir tarafını ortaya katlayalım, diğer karşı tarafını katladığımızın üzerine kapatalım.
- Tekrar fırça ile yağ sürdükten sonra iki kenarları ortada birbirinin üzerine birleştirelim ve kenara alalım. Fotoğraflarda daha detaylı göreceksiniz.
- 2 nci yufkamızı açıp aynı şekilde yağlayalım. Önceden katladığımız yufkamızı ikinci yufkanın üzerine koyarak aynı şekilde katlayalım ve kenara alalım.
- 3 ncü yufkamızı açalım, yağladıktan sonra peynir ve maydanoz karışımını her tarafına yayalım.
- Diğer iç içe katladığımız 2 yufkayı üçüncü yufkamızın üzerine koyarak tekrar katlayarak kapatalım.
- 4 ncü ve 5 nci yufkalarımızı da açarak hepsini iç içe bir araya toplayalım. (5 yufka bir arada olacak) altı yağlanmış tepsimize koyalım üzerini kapatıp 10 dakika kadar beklettikten sonra tepsiye yayalım, kareler şeklinde keselim.
- Üzerini kapatıp 15-20 dakika kadar daha tepside mayalandıralım.
- Mayalanan böreğimizin üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını çırpıp sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan böreğimizin üzerini kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder