27 Ağustos 2020 Perşembe

Portakallı Granola Tarifi

Portakallı Granola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf unu ( rondodan yulafı çekebilirsiniz)
  • 7 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri ( elinizde yoksa hurma püresi de iş görecektir yada koymayın en son üzerine bal fazladan koyarız )
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 4 su bardağı yulaf
  • 2 adet portakal
  • Yarım fincan hindistan cevizi yağı ( zeytinyağı da olur )
  • Bal

Portakallı Granola Tarifi Yapılışı

  1. Yulaf unumuzu bir kaseye alıyoruz ,üzerine hindistan cevizi şekeri yada hurma püresi yada koymuyoruz farketmez .
  2. Bal ekleriz, üzerine 1 türk kahvesi fincanı sıcak suyu ekleyip hemen karıştırıyoruz.
  3. 4 su bardağı (200ml) tane yulafı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Bir yandan 2 portakalın kabuğunu rendeliyoruz, suyunu sıkıyoruz.
  5. Kabuğuna gelene kadar sıkmayın biraz parçalar kalsın posa kısımlarını keserek karışımın içine ekleyin.
  6. Portakalın beyaz zarını almamaya özen gösterin.
  7. Tekrar bir karıştıralım iyice malzemeler bütünleşsin.
  8. Üzerine yarım kahve fincanı hindistan cevizi yağı yoksa zeytinyağı ekleyelim karıştıralım.
  9. Fırınımızı 160 derece alt üst ayarda açalım.
  10. Fırın tepsimize yagili kağıt serelim ve karışımı üzerine döküp eşit miktarda komple tepsiye yayalım.
  11. Şimdi bu nokta önemli toplamda 1 saat pişiriceğiz granolayı tamam biraz zahmetli ama buna değer :)
  12. Fırına koyduktan sonra tepsimizi 10dk da bir alarm kurun ve fırından çıkarıp granolayı karıştırın.
  13. Eğer büyük topaklar istiyorsanız çok parçalamadan karıştırmaya özen gösterin yada benim gibi bazılarını parçalayıp bazılarını bütün bırakabilirsiniz.
  14. Bu şekilde 10 dk da 1 çıkarıp fırından karıştırıp tekrar fırına koyuyoruz.
  15. 1 saat tamamlanınca yine kontrollü gidin yanmasın yulaf fırına göre değişir rengi dönücek göreceksiniz kavrulmuş rengini alacak.
  16. Fırından çıkarıp karıştırıp 5 dk soğutuyoruz. Bu aşamada isterseniz tepsiye 1 yemek kaşığı tepeleme bal ekleyebilirsiniz ve tekrar karıştırın ve granolanız hazır :).
    Tariflerde genelde kuruyemiş ekleniyor ancak yulafın pişme süresi uzun olduğu için kuruyemişler yanıyor kararıyor ve tatları bozuluyor aynı şekilde kuru meyveler de o şekilde, şöyle düşünün canınız ne istiyorsa sabah kahvaltınız yada ara ogününüz için granolanız üzerine istediğiniz kuruyemiş yada kuru meyve yada normal meyvenizi koyabilirsiniz :).
    Tadına bayılıcaksınız pişirince eviniz pis gibi portakal kokucak kendinize hakim olun ve çok yememeye bakın lütfen :) sabahları 2 kaşık yulaf üzeri 1 kaşık granola size yetecek ve bu tarif sizi 2 hafta kadar idare edicektir. Kavanoza koyup saklayabilirsiniz. Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder