Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi( Teremyağlı )
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi( Teremyağlı ) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Yarım su çay bardağından 2 parmak az zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı teremyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tel şehriye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi( Teremyağlı ) Yapılışı
- Öncelikle nişastasından arındırmak için pirinçi sıcak suda yarım saat bekletiyoruz.
- Daha sonra bol suyla duru bir su akana kadar yıkıyoruz bu nokta önemli :).
- Ardından zeytinyağımızı pilav tenceremize alıp şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra pirinçi de ekleyip bu noktada teremyağı ekliyoruz, tuz da bu kısımda ekleniyor.
- Teremyağ eridikten sonra 2-3 dakika daha kavurup 3 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
- Suyunu çekene kadar bekleyip daha sonra altını kapatıp dinlendiriyoruz.
- Pirinç ve su ölçüsü 1 e 1. 5. Bu sayede tane tane kıtırlı olmayan bir pilav elde ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder