27 Ağustos 2020 Perşembe

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi( Teremyağlı )

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi( Teremyağlı ) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım su çay bardağından 2 parmak az zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı teremyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tel şehriye

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi( Teremyağlı ) Yapılışı


  1. Öncelikle nişastasından arındırmak için pirinçi sıcak suda yarım saat bekletiyoruz.
  2. Daha sonra bol suyla duru bir su akana kadar yıkıyoruz bu nokta önemli :).
  3. Ardından zeytinyağımızı pilav tenceremize alıp şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz.
  4. Daha sonra pirinçi de ekleyip bu noktada teremyağı ekliyoruz, tuz da bu kısımda ekleniyor.
  5. Teremyağ eridikten sonra 2-3 dakika daha kavurup 3 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
  6. Suyunu çekene kadar bekleyip daha sonra altını kapatıp dinlendiriyoruz.
  7. Pirinç ve su ölçüsü 1 e 1. 5. Bu sayede tane tane kıtırlı olmayan bir pilav elde ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder