Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi
Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 6, 5-7 su bardağı arası un
Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki teremyağ geniş kabımıza alıyoruz.
- Sıvı yağ, yumurta akı, tuz, pudra şekeri susam çörek otu ve sirkeyi üzerine ilave ediyoruz.
- Elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- Unumuzu, yavaş yavaş üzerine kabartma tozunu ilave ettikten sonra koyuyoruz.
- Unu koyarken, kontrollü koymakta fayda var çünkü her bardak ölçüsü birbirini tutmuyor.
- Unumuzu koyduktan sonra, hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olması lazım.
- Misket büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder