10 Eylül 2020 Perşembe

Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi

Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 6, 5-7 su bardağı arası un

Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki teremyağ geniş kabımıza alıyoruz.
  2. Sıvı yağ, yumurta akı, tuz, pudra şekeri susam çörek otu ve sirkeyi üzerine ilave ediyoruz.
  3. Elimizle güzelce karıştırıyoruz.
  4. Unumuzu, yavaş yavaş üzerine kabartma tozunu ilave ettikten sonra koyuyoruz.
  5. Unu koyarken, kontrollü koymakta fayda var çünkü her bardak ölçüsü birbirini tutmuyor.
  6. Unumuzu koyduktan sonra, hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olması lazım.
  7. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder