11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Susamlı Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5 su bardağı un (kontrolü ekleyin)
Üzeri için;
  • Yumurta akı
  • Susam
  • Fındık (bende fındık yoktu hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlayıp ortasına yerleştirdim. )😊🤩

Teremyağlı Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç geri kalan malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
  2. Ve ardından un kontrollü şekilde eklenip yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanılır.
  3. Hazırlanılan hamura ceviz büyüklüğünde şekil verilir.
  4. Önce yumurta akına ,sonra susama bulanır ve tepsiye dizilir.
  5. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına 15 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder