Teremyağlı Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 su bardağı un (kontrolü ekleyin)
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Susam
- Fındık (bende fındık yoktu hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlayıp ortasına yerleştirdim. )😊🤩
Teremyağlı Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hamuru için un hariç geri kalan malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
- Ve ardından un kontrollü şekilde eklenip yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanılır.
- Hazırlanılan hamura ceviz büyüklüğünde şekil verilir.
- Önce yumurta akına ,sonra susama bulanır ve tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına 15 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder