11 Eylül 2020 Cuma

Patatesli Yufka Böreği Tarifi

Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Karabiber ,kırmızı toz biber, pul biber, tuz
  • 8 tane yufka
Sosu için
  • Sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu süt (Yada yoğurt)
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Patatesli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Patates çiğ şekilde rendelenir.
  2. Tavanın içinde yağda soğanlar kavrulur. İçine patatesler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  3. Sonra baharatlar eklenir kavrulmaya devam edilir. (20-25 dakika kadar sürüyor patatese göre değişebilir)
  4. Bir kasede maden suyu süt ve sıvı yağ karıştırılır.
  5. 1 kat yufkanın üzerine sos dökülür bu yufkanın üzerine 1 kat yufka daha koyulur fırça yardımıyla sos yayılır.
  6. Yufka pizza dilimi şeklinde 6 eşit parçaya kesilir üçgenin kalın kısmına iç harcını koyup sarılır.
  7. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip 180 derece önceden ısınmış fırında alt üst ayarda böreklerin üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. 24 tane börek elde ettim. Not: patatesi haşlamadan yapınca patates tadını daha yoğun alıyorum ve daha lezzetli geliyor denemenizi tavsiye ediyorum afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder