Teremyağlı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı teremyağ
- 3 adet domates
- 1,5 kahve fincanı tel şehriye
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Terbiyesi için:
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 adet limonun suyu
- 2 çorba kaşığı un(silme)
- 2 çorba kaşığı yoğurt
Teremyağlı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencere de teremyağ eritilir.
- Rendelenmiş iki domates eklenir ve domatesler eriyene kadar kavurulur.
- Sonra et suyu ve minik doğranan 1 domates eklenir.
- Su kaynayınca tel şehriye eklenir.
- Şehriyeler yumuşadığında terbiye hazırlanmaya başlanır.
- Bunun için yoğurt ,un, limon suyu ve yumurta sarısı çırpılır.
- Üzerine çorbanın sıcak suyundan koyulur ki çorbayı kesmesin.
- Sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
- Kıyılımş maydanoz ve tuz en son eklenir. Çünkü yoğurt terbiyeli çorbalarda tuz en son koyulur çorba kesilmesin diye.
- Bir taşım daha kaynatılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder