11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

Teremyağlı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı teremyağ
  • 3 adet domates
  • 1,5 kahve fincanı tel şehriye
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı un(silme)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Teremyağlı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencere de teremyağ eritilir.
  2. Rendelenmiş iki domates eklenir ve domatesler eriyene kadar kavurulur.
  3. Sonra et suyu ve minik doğranan 1 domates eklenir.
  4. Su kaynayınca tel şehriye eklenir.
  5. Şehriyeler yumuşadığında terbiye hazırlanmaya başlanır.
  6. Bunun için yoğurt ,un, limon suyu ve yumurta sarısı çırpılır.
  7. Üzerine çorbanın sıcak suyundan koyulur ki çorbayı  kesmesin.
  8. Sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
  9. Kıyılımş maydanoz ve tuz en son eklenir. Çünkü yoğurt terbiyeli çorbalarda tuz en son koyulur çorba kesilmesin diye.
  10. Bir taşım daha kaynatılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder