Baharatlı Peynir Tarifi
Baharatlı Peynir Tarifi İçin Malzemeler
- 4 litre süt (paket süt değil)
- 1 su bardağı yoğurt (ev yoğurdu) ekşi de olur
- 2yemek kaşığı sirke
- Yarım limon suyu
- Tuz ,baharat
Baharatlı Peynir Tarifi Yapılışı
- Sütü ocağa koyalım kaynadıktan sonra sırasıyla yoğurt limon sirke tuz hepsini ekleyelim bu aşamada süt kesilecek yaklaşık 5 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatalım ve 15 20 dakika bir kenarda bekletelim
- Sonra dikkatli bir şekilde peynirin şeklini alacağı uygun bir süzgece kesilen sütümüzü dökelim.
- Süzgecin altında bir kap olsun çünkü çıkan suyu asla ziyan etmiyoruz müthiş bir protein deposu bu suyu çorba makarna ekmek poğaça yapımında değerlendirebiliriz.
- Süzgeçte en az 2 saat süzülmesini bekliyoruz eğer sert bir peynir istiyorsanız üzerine ağırlık koyabilir bekleme süresini de uzatabilirsiniz ben 2 saat sonra çevirip baharatlarını ekledim çok ama çok lezzetli tavsiyemdir şifa olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder