Baharatlı Peynir Tarifi

 

Baharatlı Peynir Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 litre süt (paket süt değil)
  • 1 su bardağı yoğurt (ev yoğurdu) ekşi de olur
  • 2yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • Tuz ,baharat

Baharatlı Peynir Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ocağa koyalım kaynadıktan sonra sırasıyla yoğurt limon sirke tuz hepsini ekleyelim bu aşamada süt kesilecek yaklaşık 5 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatalım ve 15 20 dakika bir kenarda bekletelim
  2. Sonra dikkatli bir şekilde peynirin şeklini alacağı uygun bir süzgece kesilen sütümüzü dökelim.
  3. Süzgecin altında bir kap olsun çünkü çıkan suyu asla ziyan etmiyoruz müthiş bir protein deposu bu suyu çorba makarna ekmek poğaça yapımında değerlendirebiliriz.
  4. Süzgeçte en az 2 saat süzülmesini bekliyoruz eğer sert bir peynir istiyorsanız üzerine ağırlık koyabilir bekleme süresini de uzatabilirsiniz ben 2 saat sonra çevirip baharatlarını ekledim çok ama çok lezzetli tavsiyemdir şifa olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder