Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 500 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz

Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Tezgaha bir yufkayı serelim.
  2. Sıvıyağ, un, nişasta ve sirkeyi karıştıralım.
  3. Karışımı yufkaya sürelim.
  4. Üzerine tekrar yufka koyup tekrar sos sürelim.
  5. İç harcı için 500 gram peyniri çatalla ezelim.
  6. İçine maydanoz ekleyelim
  7. Yufkayı 16 parçaya bölelim.
  8. Büyük yapmak isterseniz daha az bölebilirsiniz.
  9. Hazırladığımız iç harcı yufkalara bölüşüp kenarları içeri katlayıp saralım.
  10. İstersek hemen suya batırıp pişirelim yada buzluğa dondurup atalım.
  11. Pişirmek istediğimizde çıkartıp buzlu halde suya batırıp fırın tepsisine dizelim.
  12. 200 derecede pişirelim.
    Nefis börekler hazır.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder