Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 500 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Tezgaha bir yufkayı serelim.
- Sıvıyağ, un, nişasta ve sirkeyi karıştıralım.
- Karışımı yufkaya sürelim.
- Üzerine tekrar yufka koyup tekrar sos sürelim.
- İç harcı için 500 gram peyniri çatalla ezelim.
- İçine maydanoz ekleyelim
- Yufkayı 16 parçaya bölelim.
- Büyük yapmak isterseniz daha az bölebilirsiniz.
- Hazırladığımız iç harcı yufkalara bölüşüp kenarları içeri katlayıp saralım.
- İstersek hemen suya batırıp pişirelim yada buzluğa dondurup atalım.
- Pişirmek istediğimizde çıkartıp buzlu halde suya batırıp fırın tepsisine dizelim.
- 200 derecede pişirelim.
Nefis börekler hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder