Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram jülyen kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan (halka doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler;
- 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 5 adet orta boy patates
- Sıvı yağ patatesleri (kızartmak için)
- 1. yemek kaşığı domates biber salçası
- 1. yemek kaşığı domates salçası sıvı yağ
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etleri önce bir kabın içine alalım ve içine sarımsak ve halka soğanla beraber baharatları da koyup karıştırıp marine ediyoruz.
- Bu şekilde 2 saat dinlendiriyoruz. Daha sonra tenceremize koyup üzerine 2 bardak su ekleyip orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.
- Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.
- Bir cezvede salçalar ve yağ kızdırılıp yoğurt üzerine gezdirilir.
- Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve salça sosunun üzerine pişmiş etler konulur.
- Kalan sostan etin üzerine gezdirilir. İsteğe bağlı kekik veya kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir 😋😋 afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder