Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet mantar
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 lt su
- 1 su bardağı süt
- Dereotu
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağı
- Pulbiber
Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve soğan alınıp biraz kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Daha sonra küp küp doğradığınız mantarlar eklenir biraz kavrulduktan sonra un ve karabiber eklenir.
- Biraz kavurup suyumuzu ekliyoruz çorbamız göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Göz göz olunca sütümüzü ekliyoruz bir taşım daha kaynatıyoruz ve çorbamıza tuzunu ve dereotunu ekleyip altını kapatıyoruz.
- Servis ederken üzerinde tereyağında erittiğimiz pul biberi dökebiliriz deneyecekler şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder