Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 lt su
  • 1 su bardağı süt
  • Dereotu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Pulbiber

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve soğan alınıp biraz kokusu çıkana kadar kavrulur.
  2. Daha sonra küp küp doğradığınız mantarlar eklenir biraz kavrulduktan sonra un ve karabiber eklenir.
  3. Biraz kavurup suyumuzu ekliyoruz çorbamız göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  4. Göz göz olunca sütümüzü ekliyoruz bir taşım daha kaynatıyoruz ve çorbamıza tuzunu ve dereotunu ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Servis ederken üzerinde tereyağında erittiğimiz pul biberi dökebiliriz deneyecekler şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder