Puf Puf Kabaran Pirinçli Börek Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Pirinçli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağına yakın su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kızartmak için sıvı yağ

İçi için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram az yağlı kıyma
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 buçuk su bardağı pirinci haşlamak için su

Puf Puf Kabaran Pirinçli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Önce tencereye pirinci haşlamak için su bıraktım.
  2. Su kaynadıktan sonra pirinci yıkayıp süzüp kaynayan suya ekledim.
  3. Başka bir tavada kıymayı kendi yağında tuz ekleyerek kavurdum daha donra haşlamış olduğum pirinci süzgece alıp süzdürdüm.
  4. Pişen kıymayla pirinci karıştırma kabına alıp.
  5. Karabiberi ekleyip karıştırdım.
  6. Hamuru yapmak için bir kabın içine unu sirkeyi tuzu zeytinyağı ekledim .
  7. Ele yapışmayan bir hamur elde ettim 18 bezeye böldüm.
  8. Ve tek tek açıp iç harcını koyup kızgın yağda kızarttım.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 😘.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder