Puf Puf Kabaran Pirinçli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağına yakın su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Kızartmak için sıvı yağ
İçi için;
- 1 su bardağı pirinç
- 200 gram az yağlı kıyma
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 buçuk su bardağı pirinci haşlamak için su
Puf Puf Kabaran Pirinçli Börek Tarifi Yapılışı
- Önce tencereye pirinci haşlamak için su bıraktım.
- Su kaynadıktan sonra pirinci yıkayıp süzüp kaynayan suya ekledim.
- Başka bir tavada kıymayı kendi yağında tuz ekleyerek kavurdum daha donra haşlamış olduğum pirinci süzgece alıp süzdürdüm.
- Pişen kıymayla pirinci karıştırma kabına alıp.
- Karabiberi ekleyip karıştırdım.
- Hamuru yapmak için bir kabın içine unu sirkeyi tuzu zeytinyağı ekledim .
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettim 18 bezeye böldüm.
- Ve tek tek açıp iç harcını koyup kızgın yağda kızarttım.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 😘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder