Ev Yapımı Doğal Tadı Mükemmel Şalgam Tarifi

 

Ev Yapımı Doğal Tadı Mükemmel Şalgam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo siyah havuç
  • 1 büyük boy şalgam turbu(dışı beyaz dipleri bembe-mor gibi)
  • 1 büyük boy pancar
  • 2 avuç bulgur
  • 1 avuç nohut
  • 2 dilim ekmek
  • 2 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 5 lt cam kavanoz
  • Tülbent

Ev Yapımı Doğal Tadı Mükemmel Şalgam Tarifi Yapılışı

  1. Pancar, turp ve havuçları yıkayıp, soyup doğrayın.
  2. Bir parça tülbentin içerisine nohut, bulgur ve ekmekleri koyup bohça şeklini verip sıkıca bağlayın.
  3. 1 bardak sıcak suyun içerisinde tuzu eritin.
  4. Kavanozun en altına bohçayı atın.
  5. Üzerine şalgam havuç ve turpları ekleyin.
  6. Limon tuzunu ilave edin.
  7. Tuzlu suyu ilave edin.
  8. Ve kavanozun tamamı dolacak şekilde hazır su ilave edip kapağını sıkıca kapatın.
  9. Acı seviyorsanız içerisine bir kaç acı biber atabilirsiniz.
  10. 15 gün kesinlikle kapağını açmayın.
  11. 15 gün sonra şalgamınız hazır süzüp tüketebilirsiniz.
  12. Ama ben en az 2 ay beklemenizi tavsiye ediyorum. ( beklemeye karar verdiyseniz 15. Gün mayalama tülbendini içinden çıkarıp öyle beklemeye alın ).

Afiyet olsun. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder