Ev Yapımı Doğal Tadı Mükemmel Şalgam Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo siyah havuç
- 1 büyük boy şalgam turbu(dışı beyaz dipleri bembe-mor gibi)
- 1 büyük boy pancar
- 2 avuç bulgur
- 1 avuç nohut
- 2 dilim ekmek
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 5 lt cam kavanoz
- Tülbent
Ev Yapımı Doğal Tadı Mükemmel Şalgam Tarifi Yapılışı
- Pancar, turp ve havuçları yıkayıp, soyup doğrayın.
- Bir parça tülbentin içerisine nohut, bulgur ve ekmekleri koyup bohça şeklini verip sıkıca bağlayın.
- 1 bardak sıcak suyun içerisinde tuzu eritin.
- Kavanozun en altına bohçayı atın.
- Üzerine şalgam havuç ve turpları ekleyin.
- Limon tuzunu ilave edin.
- Tuzlu suyu ilave edin.
- Ve kavanozun tamamı dolacak şekilde hazır su ilave edip kapağını sıkıca kapatın.
- Acı seviyorsanız içerisine bir kaç acı biber atabilirsiniz.
- 15 gün kesinlikle kapağını açmayın.
- 15 gün sonra şalgamınız hazır süzüp tüketebilirsiniz.
- Ama ben en az 2 ay beklemenizi tavsiye ediyorum. ( beklemeye karar verdiyseniz 15. Gün mayalama tülbendini içinden çıkarıp öyle beklemeye alın ).
Afiyet olsun. :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder