Garnitürlü Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yüksük makarna
- 1 su bardağı garnitür
- Yarım çay bardağı mısır (miktar arttırıp azaltılabilir)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kaşık dolusu mayonez
- 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz
Garnitürlü Makarna Tarifi Yapılışı
- Kaynamış suyun içine garnitürler eklenip 5 dakika kadar haşlanır.
- 5 dakika sonra garnitürlerin içine makarna eklenip 10 dakika daha kaynatma işlemi devam ettirilir.
- Ben ayrı ayrı tencerelerde kaynatmak yerine hepsi için aynı tencereyi kullandım.Herhangi bir lezzet kaybı olmuyor.
- Ocağı kapatmadan 2-3 dakika önce mısırlar da eklenip işleme devam edilir.
- Süzülüp soğutulan garnitürlü makarna içine yoğurtlu harç eklenip servis edilir.
Not: haşlama anında hiç tuz kullanmadım. Yoğurda tuz eklerken bunu göz önüne alalım ☺️.
Not: mısır eklemek zorunda değilsiniz. Deneyenler görecektir ayrı bir lezzet veriyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder