Garnitürlü Makarna Tarifi

 

Garnitürlü Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yüksük makarna
  • 1 su bardağı garnitür
  • Yarım çay bardağı mısır (miktar arttırıp azaltılabilir)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kaşık dolusu mayonez
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Tuz

Garnitürlü Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Kaynamış suyun içine garnitürler eklenip 5 dakika kadar haşlanır.
  2. 5 dakika sonra garnitürlerin içine makarna eklenip 10 dakika daha kaynatma işlemi devam ettirilir.
  3. Ben ayrı ayrı tencerelerde kaynatmak yerine hepsi için aynı tencereyi kullandım.Herhangi bir lezzet kaybı olmuyor.
  4. Ocağı kapatmadan 2-3 dakika önce mısırlar da eklenip işleme devam edilir.
  5. Süzülüp soğutulan garnitürlü makarna içine yoğurtlu harç eklenip servis edilir.

Not: haşlama anında hiç tuz kullanmadım. Yoğurda tuz eklerken bunu göz önüne alalım ☺️.

Not: mısır eklemek zorunda değilsiniz. Deneyenler görecektir ayrı bir lezzet veriyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder