Harika Tadı Muhteşem Görüntüsüyle Kat Kat Etli Havuçlu Pilav Tarifi

 

Harika Tadı Muhteşem Görüntüsüyle Kat Kat Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 7-8 tane havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber

Harika Tadı Muhteşem Görüntüsüyle Kat Kat Etli Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçi tuzlu sıcak suda bekletin.
  2. Havuçları rendeleyip az yağda kavurun.
  3. Baska bir tavada etleri kısık ateşte kavurun.
  4. Etler suyunu salıp çekince etlerin üstüne kadar sıcak su ekleyip bu suyu da çekene kadar kavurun.
  5. Suyunu çeken etlerin üzerine yarım çay bardağı yağ ekleyip soğanları da ilave edin.
  6. Soğanlar kavrulunca baharatları ekleyin.(baharatları az eklemenizi tavsiye ederim, havucun tadını bastırmasın ;) ).
  7. Başka bir tavada az yağda pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
  8. Pirinçleri kavururken tuzunu atın.
  9. Düz bir tencereye (güveç tarzı olmasın) en alta etler, onun üstüne havuçlar, en üste de pirinçler olacak şekilde sıralayın.
  10. Üzerine biraz bastırarak düzeltin.
  11. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
  12. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin(pişmeye yakın üzerine tereyağı ekleyin).
  13. Soğuyunca düz bir tabağa tencereyi ters çevirin ;) büyük bir görsel şölene hazır olun :).
  14. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder