Harika Tadı Muhteşem Görüntüsüyle Kat Kat Etli Havuçlu Pilav Tarifi
Harika Tadı Muhteşem Görüntüsüyle Kat Kat Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 7-8 tane havuç
- 2 adet kuru soğan
- 2,5 su bardağı pirinç
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
Harika Tadı Muhteşem Görüntüsüyle Kat Kat Etli Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçi tuzlu sıcak suda bekletin.
- Havuçları rendeleyip az yağda kavurun.
- Baska bir tavada etleri kısık ateşte kavurun.
- Etler suyunu salıp çekince etlerin üstüne kadar sıcak su ekleyip bu suyu da çekene kadar kavurun.
- Suyunu çeken etlerin üzerine yarım çay bardağı yağ ekleyip soğanları da ilave edin.
- Soğanlar kavrulunca baharatları ekleyin.(baharatları az eklemenizi tavsiye ederim, havucun tadını bastırmasın ;) ).
- Başka bir tavada az yağda pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
- Pirinçleri kavururken tuzunu atın.
- Düz bir tencereye (güveç tarzı olmasın) en alta etler, onun üstüne havuçlar, en üste de pirinçler olacak şekilde sıralayın.
- Üzerine biraz bastırarak düzeltin.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
- Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin(pişmeye yakın üzerine tereyağı ekleyin).
- Soğuyunca düz bir tabağa tencereyi ters çevirin ;) büyük bir görsel şölene hazır olun :).
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder