Revani Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1, 5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şerbeti koyun ve yüksek ateşte kaynatın.
- Kaynamaya başlayan şerbete limon suyu ilave edelim ve ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Daha sonra keki için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpın.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ, irmik ve unu ilave ederek güzel bir hamur elde edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin güzel bir şekilde karıştırın.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkarttığımız tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuyan şerbeti üzerine dökün.
- Tatlı 1-2 saat sonra şerbeti çekince dilimleyip üzerini istediğiniz gibi süsleyince servis edebilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun 🥰🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder