Revani Tarifi

 

Revani Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Revani Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şerbeti koyun ve yüksek ateşte kaynatın.
  2. Kaynamaya başlayan şerbete limon suyu ilave edelim ve ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  3. Daha sonra keki için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpın.
  4. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, irmik ve unu ilave ederek güzel bir hamur elde edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin güzel bir şekilde karıştırın.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcama hamuru dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarttığımız tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuyan şerbeti üzerine dökün.
  8. Tatlı 1-2 saat sonra şerbeti çekince dilimleyip üzerini istediğiniz gibi süsleyince servis edebilirsiniz.

Deneyen herkese afiyet olsun 🥰🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder