Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yumurta
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket
Krema sosu için:
- 1 paket çikolata
- 1 paket krema
Profiterol Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle hamuru hazırlayacağız tereyağı su ile eritip içine unu şekeri tuzu bırakıp 4-5 dk kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için sütü yumurta şekeri unu nişastayı bırakıp çırpıyoruz .
- Piştikten sonra içine vanilya tereyağ ekliyoruz .
- Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz .
- Daha sonra fırın tepsisine sıkma torbası ile sıkıp elinizi suya batırıp düzeltiyoruz.
- 180 derecelik fırına veriyoruz 30-35 dk pişen hamurumuzu ikiye kesip içine kremasını bırakıyoruz .
- Üzerine çikolata sosunu döküp hazır hale getiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder