Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı  su
  • 1 çay kaşığı  tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurta

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım paket

Krema sosu için:

  • 1 paket çikolata
  • 1 paket krema

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle hamuru hazırlayacağız tereyağı su ile eritip içine unu şekeri tuzu bırakıp 4-5 dk kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. Kreması için sütü yumurta şekeri unu nişastayı bırakıp çırpıyoruz .
  3. Piştikten sonra içine vanilya tereyağ ekliyoruz .
  4. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip çırpıyoruz.
  5. Daha sonra soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz .
  6. Daha sonra fırın tepsisine sıkma torbası ile sıkıp elinizi suya batırıp düzeltiyoruz.
  7. 180 derecelik fırına veriyoruz 30-35 dk pişen hamurumuzu ikiye kesip içine kremasını bırakıyoruz .
  8. Üzerine çikolata sosunu döküp hazır hale getiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder