Arnavut Ciğeri Lokum Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram dana ciğer
- 4 adet orta boy patates
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım su bardağı un
- Maydonoz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
- Baharatlar
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- Cajun baharatı (Harika lezzet katıyor)
Arnavut Ciğeri Lokum Kıvamında Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ciğerin sinirini temizleyin ve bitikten sonra küp halinde doğrayın.
- Ardından bir süzgeçte iyice kanının süzülmesini sağlayın.
- Patatesleri de aynı şekilde doğrayın.
- Ocağa aldığınız kızgın yağda öncelikle patatesleri kızartın ve fazla yağını almak adına bir havlu kağıt üzerine alın.
- Kanı süzülen ciğerleri una bulayalım. (ben bir poşet içerisinde karıştırdım. ).
- Kızgın yağda ciğerleri de kızartalım 5 dk kadar.
- Sonra servis tabağına ciğerleri ve patatesi alalım. Kimyon, pulbiber ve cajun baharatını ekleyip karıştıralım.
- Soğanı ve maydanozu ince ince kıyalım (ben soğanı tuzla ovaladım) üzerine pulbiber ekleyelim varsa sumakta çok güzel oluyor.
- Son olarak soğan salatamızı da arnavut ciğerimizin üzerine yerleştirelim isterseniz ayrı bir servis tabağında da sunabilirsiniz.Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder