Arnavut Ciğeri Lokum Kıvamında Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Lokum Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram dana ciğer
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım su bardağı un
  • Maydonoz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
  • Baharatlar
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Cajun baharatı (Harika lezzet katıyor)

Arnavut Ciğeri Lokum Kıvamında Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ciğerin sinirini temizleyin ve bitikten sonra küp halinde doğrayın.
  2. Ardından bir süzgeçte iyice kanının süzülmesini sağlayın.
  3. Patatesleri de aynı şekilde doğrayın.
  4. Ocağa aldığınız kızgın yağda öncelikle patatesleri kızartın ve fazla yağını almak adına bir havlu kağıt üzerine alın.
  5. Kanı süzülen ciğerleri una bulayalım. (ben bir poşet içerisinde karıştırdım. ).
  6. Kızgın yağda ciğerleri de kızartalım 5 dk kadar.
  7. Sonra servis tabağına ciğerleri ve patatesi alalım. Kimyon, pulbiber ve cajun baharatını ekleyip karıştıralım.
  8. Soğanı ve maydanozu ince ince kıyalım (ben soğanı tuzla ovaladım) üzerine pulbiber ekleyelim varsa sumakta çok güzel oluyor.
  9. Son olarak soğan salatamızı da arnavut ciğerimizin üzerine yerleştirelim isterseniz ayrı bir servis tabağında da sunabilirsiniz.Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun. 😊🌈.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder