Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yağ
- Aldığı kadar un
İç harcı
- 4-5 patates
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patatesleri haşlayalım o sırada hamuru yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra bezeler haline getirelim yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde büyütüm.
- Üst üste koyalım.
- Sonra hamurlar dinlenirken soğanı doğrayıp yağda kavuralım.
- Üzerine salçayı ekleyip sos haline getirelim.
- Patatesleri ocaktan alıp ezelim hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
- Sonra masa veya tezgahta yağlı hamurları elimizi yağlayarak büyütelim iç harcını koyup yuvarlayalım
- Tepsiye dizelim sırayla üzerine yumurta, susam, çörek otunu atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kontrollü pişirelim. Afiyet olsun
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder