Tepsi Böreği Tarifi

 

Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • Aldığı kadar un

İç harcı

  • 4-5 patates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesleri haşlayalım o sırada hamuru yoğuralım.
  2. Yoğurduktan sonra bezeler haline getirelim yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde büyütüm.
  3. Üst üste koyalım.
  4. Sonra hamurlar dinlenirken soğanı doğrayıp yağda kavuralım.
  5. Üzerine salçayı ekleyip sos haline getirelim.
  6. Patatesleri ocaktan alıp ezelim hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
  7. Sonra masa veya tezgahta yağlı hamurları elimizi yağlayarak büyütelim iç harcını koyup yuvarlayalım
  8. Tepsiye dizelim sırayla üzerine yumurta, susam, çörek otunu atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kontrollü pişirelim. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder