14 Aralık 2020 Pazartesi

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gram tereyağ
  • 20 ml sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) bardak fıstıkçamı
  • 1 1/2 (yarım) bardak irmik
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya şekeri

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencerede tereyağ ve sıvı yağ eritiyoruz.
  2. Ocağı yarım ateşe alıp fıstıkçam ve irmik ilave edip yaklaşık 20 dakika kavuruyoruz.
  3. Helvamız kavrulurken.
  4. Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz.
  5. Yaklaşık 1 dakika ayrı bir tencerede sütümüzü bir kere kaynatıyoruz.
  6. Kavrulan irmiklerimizin üzerine şekerli.
  7. Şurup döküyor ocağımızı en kısık ayar alıyoruz bir kere kaynadı zaman.
  8. Üzerine sütümüz ekliyor yaklaşık 10 dakika dinlendiriyoruz.
  9. Helvamız piştikten sonra küçük kaselere koyup ters çeviriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder