15 Aralık 2020 Salı

Balkabaklı Truf Tarifi

 

Balkabaklı Truf Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim balkabağı
  • 2 su bardağı şeker

Ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 2 paket sütlü çikolata

İçi için;

  • Birer avuç damla çikolata ve antep fıstığı
  • Ele yapışmayan kıvam olana kadar petibör bisküvi bn 2 paket kullandım

Bulamak için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Balkabaklı Truf Tarifi Yapılışı

  1. Balkabağını dilimleyelim üzerine şekeri ekleyip 2 saat sonra pişirelim.
  2. Suyunu çekene kadar pişirelim..
  3. Sonra soğutup ezelim üzerine kırılmış bisküvileri ekleyip katılaşana kadar karıştıralım.
  4. Damla çikolatayı ve iri doğranmış antep fıstığını ekleyelim, yuvarlayalım hindistan cevizine bulayalım .
  5. Küçük bir tencerede kremayı ısıtalım, içine sütlü çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım .
  6. Yuvarladığımız balkabağı toplarını çikolataya batırıp çıkaralım .
  7. Büyük bir tabaka yan yana olmayacak şekilde dizelim üzerine hindistan cevizi serpelim buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder