Balkabaklı Truf Tarifi İçin Malzemeler
- 4 dilim balkabağı
- 2 su bardağı şeker
Ganaj için;
- 1 paket sıvı krema
- 2 paket sütlü çikolata
İçi için;
- Birer avuç damla çikolata ve antep fıstığı
- Ele yapışmayan kıvam olana kadar petibör bisküvi bn 2 paket kullandım
Bulamak için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Balkabaklı Truf Tarifi Yapılışı
- Balkabağını dilimleyelim üzerine şekeri ekleyip 2 saat sonra pişirelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim..
- Sonra soğutup ezelim üzerine kırılmış bisküvileri ekleyip katılaşana kadar karıştıralım.
- Damla çikolatayı ve iri doğranmış antep fıstığını ekleyelim, yuvarlayalım hindistan cevizine bulayalım .
- Küçük bir tencerede kremayı ısıtalım, içine sütlü çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım .
- Yuvarladığımız balkabağı toplarını çikolataya batırıp çıkaralım .
- Büyük bir tabaka yan yana olmayacak şekilde dizelim üzerine hindistan cevizi serpelim buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder