Beef Wellington Tarifi İçin Malzemeler
Bonfileyi mühürlemek için:
- 800 gram bütün bonfile
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu (ince çekilmiş)
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
İçi için:
- 8 dilim biberli füme et
- 300 gram kültür mantarı
- 6 adet milföy hamuru
- 3/4 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kişniş
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
Beef Wellington Nasıl Yapılır?
- Bütün bonfilenin sinir ve yağ kısımlarını ayırın. Çekilmiş karabiber ve tuz ekleyerek tatlandırın.
- Zeytinyağını ızgara izli ve kalın tabanlı bir tavaya alarak kızdırın.
- Bütün bonfileyi kızgın yağa alarak yüksek ateşte mühürleyin. Arada diğer tarafını da çevirin.
- Dış tarafı kabuk tutan ve mühürlenen bonfileyi ocaktan alın.
- Bonfilenin üzerine hardal sürün ve dinlenmesi için bir kenarda bekletin.
- Ceviz içini rondodan geçirerek küçük parçalar haline getirin. Mantarın üzerini nemli bir bezle temizledikten sonra cevizlere benzeyecek şekilde küçük küçük doğrayın.
- Bonfileyi mühürlemiş olduğunuz tavaya tekrar zeytinyağı alın ve kızdırın.
- Doğradığınız mantar ve cevizleri bu tavada suyunu çekene kadar kavurun.
- Üzerine kişniş, karabiber ve tuz ekleyerek tatlandırın. Soğuması için ocaktan alın ve kenarda bekletin.
- Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra, unlanmış tezgaha alın ve yan yana dizin.
- Milföylere merdane yardımıyla bastırarak dikdörtgen olacak şekilde açın.
- Biberli füme et dilimlerini milföyün üzerine yan yana gelecek şekilde dizin.
- Üzerine hazırladığınız mantarlı harçtan koyarak her tarafına yayın.
- Hamurun orta kısmına mühürlenmiş bonfileyi koyun.
- Kenarda kalan hamurları yukarı doğru alarak milföyü rulo şeklinde sarın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurun birleştiği noktayı tepsinin alt kısmına gelecek şekilde yerleştirin.
- Küçük bir kasenin içerisine yumurta sarısını alarak çırpın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız yumurtalı karışımı milföy hamurunun üst kısımlarına sürün.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Pişen beef wellington'ı 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Beef Wellington Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Milföy hamurlarını kolayca sarabilmek için, altına streç film yerleştirin.
- Bonfile ve mantarlı iç harcın sulanmasını önlemek için, mutlaka oda ısısında dinlendirin.
- Beef wellington'ı 25 dakika pişirirseniz orta pişmiş, 45-50 dakika pişirirseniz çok pişmiş ve az sulu olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder