Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta ( oda sıcaklığında)
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağından iki parmak eksik esmer şeker
- 2 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram doğranmış bitter
Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve şekeri mikser ile çırpın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyin ve malzeme karışana kadar yoğurun.
- Çikolataların bir kısmını üzerine batırmak için ayırın ve kalanı karışıma ekleyin.
- Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Fırınınızı 175 derece fansız ayara getirin.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 12-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelerinize ayırdığınız çikolataları batırın ve soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder