17 Aralık 2020 Perşembe

Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik esmer şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram doğranmış bitter

Bol Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri mikser ile çırpın.
  2. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyin ve malzeme karışana kadar yoğurun.
  4. Çikolataların bir kısmını üzerine batırmak için ayırın ve kalanı karışıma ekleyin.
  5. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  6. Fırınınızı 175 derece fansız ayara getirin.
  7. Ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 12-15 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerinize ayırdığınız çikolataları batırın ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder