Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Göz kararı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)
Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayalım pişen patatesleri soyalım bi kaba alalım çatalla ezelim.
- Üzerine ılık sütümüzü ekleyelim karıştıralım.
- Ardından bir diğer kapta maya patates suyu, sıvıyağ normal suyu, şekeri tuzu eritelim.
- Patatesli karışıma dökelim .
- Ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyelim yoğuralım.Hamur yumuşak olacak .
- İstediğiniz ekmek şeklini verip fırında pişilerim.
- 180 200 derece arasında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder