18 Aralık 2020 Cuma

Patatesli Ekmek Tarifi

 

Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Göz kararı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)

Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayalım pişen patatesleri soyalım bi kaba alalım çatalla ezelim.
  2. Üzerine ılık sütümüzü ekleyelim karıştıralım.
  3. Ardından bir diğer kapta maya patates suyu, sıvıyağ normal suyu, şekeri tuzu eritelim.
  4. Patatesli karışıma dökelim .
  5. Ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyelim yoğuralım.Hamur yumuşak olacak .
  6. İstediğiniz ekmek şeklini verip fırında pişilerim.
  7. 180 200 derece arasında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder