Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
Yağlamak için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi Yapılışı
- İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Patatesleri haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra soğuyunca rendeliyoruz.
- Tavaya doğradığımız soğanı ve yağı alıp kavuruyoruz.
- Soğanların rengi dönerken patatesleri ekliyoruz ve salçayı ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuzu ve baharatları atıp ocaktan alıyoruz.
- Şimdi hamurumuzu hazırlamak için geniş bir kaba unu ve tuzu koyup suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. 5 dakika kadar yoğuralım.
- Ele yapışmayan çok güzel bir hamur elde edeceğiz.
- Yoğurduğumuz hamuru 5 adet beze olacak şekilde ayırıp üstünü temiz bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirmeye alıyoruz.
- Dinlendikten sonra bezeleri tek tek alalım.
- Oklava ile bir büyük tabak şekilde açalım ve yağlayalım.
- Her bezeyi aynen böyle yapalım ve her katını yağlayalım ve üst üste koyalım.
- Yağ fazla gelebilir artan yağı ilerde kullanacağız.
- Ve tekrardan 15 dakika daha dinlendirelim. İyi bir sonuç alabilmek için.
- Dinlendirme işi bittiğinde 1 tane alalım ya masanın üstü ya da temiz bir çarşafın üstünde hamurun kenarlarından hafif hafif çekerek yer yerinden açalım.
- Açabildiğimiz kadar açalım. Yırtılmalar olabiliyor telaşa kapılmayalım.
- Açtıktan sonra hamurun bir kenarına iç harcımızı koyalım görseldeki gibi ve rulo şeklinde elimizle yuvarlayarak saralım.
- Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp pişireceğimiz tepsiye koyuyoruz.
- İlk yaptığımız hamuru kendi etrafında yuvarlayıp tepsinin ortasına koyuyoruz.
- Diğerlerinide onun etrafını saracak şekilde yuvarlayarak koyuyoruz.
- Üzerine yağlamadan artan yağıda döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35- 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder