15 Aralık 2020 Salı

Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi

 

Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yağlamak için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Çarşaf Böreği (Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Patatesleri haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra soğuyunca rendeliyoruz.
  3. Tavaya doğradığımız soğanı ve yağı alıp kavuruyoruz.
  4. Soğanların rengi dönerken patatesleri ekliyoruz ve salçayı ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Tuzu ve baharatları atıp ocaktan alıyoruz.
  6. Şimdi hamurumuzu hazırlamak için geniş bir kaba unu ve tuzu koyup suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. 5 dakika kadar yoğuralım.
  7. Ele yapışmayan çok güzel bir hamur elde edeceğiz.
  8. Yoğurduğumuz hamuru 5 adet beze olacak şekilde ayırıp üstünü temiz bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirmeye alıyoruz.
  9. Dinlendikten sonra bezeleri tek tek alalım.
  10. Oklava ile bir büyük tabak şekilde açalım ve yağlayalım.
  11. Her bezeyi aynen böyle yapalım ve her katını yağlayalım ve üst üste koyalım.
  12. Yağ fazla gelebilir artan yağı ilerde kullanacağız.
  13. Ve tekrardan 15 dakika daha dinlendirelim. İyi bir sonuç alabilmek için.
  14. Dinlendirme işi bittiğinde 1 tane alalım ya masanın üstü ya da temiz bir çarşafın üstünde hamurun kenarlarından hafif hafif çekerek yer yerinden açalım.
  15. Açabildiğimiz kadar açalım. Yırtılmalar olabiliyor telaşa kapılmayalım.
  16. Açtıktan sonra hamurun bir kenarına iç harcımızı koyalım görseldeki gibi ve rulo şeklinde elimizle yuvarlayarak saralım.
  17. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp pişireceğimiz tepsiye koyuyoruz.
  18. İlk yaptığımız hamuru kendi etrafında yuvarlayıp tepsinin ortasına koyuyoruz.
  19. Diğerlerinide onun etrafını saracak şekilde yuvarlayarak koyuyoruz.
  20. Üzerine yağlamadan artan yağıda döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35- 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder