Etli Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram dana eti kuşbaşı doğranmış
- 7-8 tane arpacık soğan
- 1 orta boy kereviz
- 1-2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet portakalın suyu
- 1 silme yemek kaşığı domates biber karışımı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Etli Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimiz dana eti olduğu için düdüklü tencerede bir miktar su ile pişirelim. ( kuzu eti kullanacaksanız düdüklüde pişirmeye gerek yok, kuzu etini kavurma işlemi yeterli geliyor. Dana eti 20 dk düdüklüde pişmeli ki sert kalmasın ).
- Piştikten sonra; kaynayan etin suyunu kullanacağız, asla dökmüyoruz. Etleri de kevgir yardımı ile süzdürüp bir tabağa alalım.
- Arpacık soğanları zedelemeden ayıklayalım, yıkayalım ve peçete ile kurutalım.
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağı ve zeytinyağını karıştırarak tencereye aktaralım.
- Arpacık soğanları orta ateşte her yeri pembeleşene kadar bozulmadan kavuralım.
- Pembeleşen arpacık soğanları bir tabağa alalım.
- Havucun kabuklarını traşlayalım, ortadan uzunlamasına bölüp yarım cm aralıklar ile kesip tencereye alalım.
- Orta ateşte havuçları 3-5 dk kavuralım ve süzdürdüğümüz etleri ekleyerek kavrulmaya 5-6 dk devam edelim.
- Kereviz ve patatesin kabuklarını soyalım ve ne çok iri ama ne çok da küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
- Havuç ve ete kerevizi, patatesi ve arpacıksoğanı da ekleyerek 7-8 dk kavurmaya bırakalım.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
- İyice yıkanmış taze kereviz saplarını ve yeşil yaprakları doğrayalım. Tencereye ilave ederek dikkatlice karıştıralım.
- Tencerenin orta kısmına salçayı et suyu ile az sulandırarak ekleyelim 5 dk kavrulsun.
- Portakalın suyunu da tenceremize ekleyerek 4-5 dk; sonra yemeğin üzerini hafif geçecek şekilde et suyunu da ilave ederek ocağın altını kısık ateşe alarak 10-15 daha yemeği pişirelim. ( ocağın altını kapatmadan patatesler pişmiş mi diye kontrol edin. Bu süre daha da uzun olabilir) afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder