Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 3 diş sarımsak
- 3 dilim tost ekmeği
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 adet ceviz
Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı
- Tavuklar bi tencereye alınır bir adet bütün soğan atılır.
- Tavukların üzeri geçene kadar su eklenir. 45 dk pişirilir. Ilımaya bırakılır.
- El yakmayan ısıya geldiğinde tavuklar ince ince ditilir veya robottan geçirilir.
- Ekmeklerin kenar kısımları kesilir iç kısmı rondoya konur.
- Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu eklenir.
- Sarımsaklar eklenir ve çekilir. Cevizler eklenir tekrar 10 sn çekilir.
- Karıştırma kabına tavuklar alınır.
- Üzerine rondodaki ekmekli karışım eklenir. Tuz atılır. Yarım su bardağı daha tavuk suyu eklenir karıştırılır. İhtiyaç halinde tavuk suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Üzeri için bir tavaya zeytinyağı, toz biber ve ceviz alınır ve 1 dk ocakta pişirilir.
- Tavuk sunum tabağına alınır ve üzerine sos dökülerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder