Çerkez Tavuğu Tarifi

 

Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 adet ceviz

Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar bi tencereye alınır bir adet bütün soğan atılır.
  2. Tavukların üzeri geçene kadar su eklenir. 45 dk pişirilir. Ilımaya bırakılır.
  3. El yakmayan ısıya geldiğinde tavuklar ince ince ditilir veya robottan geçirilir.
  4. Ekmeklerin kenar kısımları kesilir iç kısmı rondoya konur.
  5. Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu eklenir.
  6. Sarımsaklar eklenir ve çekilir. Cevizler eklenir tekrar 10 sn çekilir.
  7. Karıştırma kabına tavuklar alınır.
  8. Üzerine rondodaki ekmekli karışım eklenir. Tuz atılır. Yarım su bardağı daha tavuk suyu eklenir karıştırılır. İhtiyaç halinde tavuk suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz.
  9. Üzeri için bir tavaya zeytinyağı, toz biber ve ceviz alınır ve 1 dk ocakta pişirilir.
  10. Tavuk sunum tabağına alınır ve üzerine sos dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder