Kedi Dilli Tatlısı Tarifi

 

Kedi Dilli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi dilli
  • 1 litre süt +1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nisastasi
  • 1 paket şekerli vanilin

Sosu için:

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Kedi Dilli Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir kasenin içerisine 1 su bardağı süt alınır. Kedi dilli süt bandırıp şekerli kısmı üst tarafa gelecek şekilde borcama yerleştirilip kenarıya alınır.
  2. Muhallebisi:.Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alınır ve katı bir kıvam alana kadar karıştırılır. ( orta ateşte )
  3. Kalın bir kıvam alan muhallebinin içerisine tereyağını ve vanilin eklenip kendi ısısında eritilir. Ve ilk sıcağı çıkana kadar bekletilir.
  4. O sırada çikolata sosu ve sütü tavanın içerisine alınıp katı bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  5. Soğuyan muhallebiyi kedi dillinin üzerine dökülüp hartarafa eşit bir şekilde dağıtılır ve 5 dk bekletilir.
  6. Ardından çikolata sosu üzerine dökülür ve her tarafa dağıtılır 1-1, 5 saat dolapta bekletilir. Dolaptan çıkarınca üzerine kakao serpiştirilir.
    Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder