Kedi Dilli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kedi dilli
- 1 litre süt +1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nisastasi
- 1 paket şekerli vanilin
Sosu için:
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Kedi Dilli Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bir kasenin içerisine 1 su bardağı süt alınır. Kedi dilli süt bandırıp şekerli kısmı üst tarafa gelecek şekilde borcama yerleştirilip kenarıya alınır.
- Muhallebisi:.Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alınır ve katı bir kıvam alana kadar karıştırılır. ( orta ateşte )
- Kalın bir kıvam alan muhallebinin içerisine tereyağını ve vanilin eklenip kendi ısısında eritilir. Ve ilk sıcağı çıkana kadar bekletilir.
- O sırada çikolata sosu ve sütü tavanın içerisine alınıp katı bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Soğuyan muhallebiyi kedi dillinin üzerine dökülüp hartarafa eşit bir şekilde dağıtılır ve 5 dk bekletilir.
- Ardından çikolata sosu üzerine dökülür ve her tarafa dağıtılır 1-1, 5 saat dolapta bekletilir. Dolaptan çıkarınca üzerine kakao serpiştirilir.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder