12 Aralık 2020 Cumartesi

Ciğer Kavurma Tarifi

 

Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerler küçük küçük doğranır ve bol suyla yıkanır.
  2. Yıkanan ciğerler tencereye alınıp, su eklenerek 20 dakika haşlanır.
  3. Ciğeri haşlamak kanının gitmesi için önemli, böylece daha lezzetli oluyor.
  4. Haşlanan ciğerler süzgece alınır, suyu süzüldükten sonra tavaya alınıp iki üç dakika kavrulur.
  5. Sıvı yağ, tereyağ ve yemeklik doğranan soğanlar ciğerlere eklenir.
  6. Ara ara karıştırılarak kavrulur, iyice kavrulan ciğerlere baharatlar eklenerek karıştırılır.
  7. Pişen ciğerleri soğan salatasıyla servis edebilirsiniz, herkese afiyet olsun 💐💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder