Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuzu ciğeri
- 2 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı
- Ciğerler küçük küçük doğranır ve bol suyla yıkanır.
- Yıkanan ciğerler tencereye alınıp, su eklenerek 20 dakika haşlanır.
- Ciğeri haşlamak kanının gitmesi için önemli, böylece daha lezzetli oluyor.
- Haşlanan ciğerler süzgece alınır, suyu süzüldükten sonra tavaya alınıp iki üç dakika kavrulur.
- Sıvı yağ, tereyağ ve yemeklik doğranan soğanlar ciğerlere eklenir.
- Ara ara karıştırılarak kavrulur, iyice kavrulan ciğerlere baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Pişen ciğerleri soğan salatasıyla servis edebilirsiniz, herkese afiyet olsun 💐💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder