Ciğerli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram ciğer
- 2 su bardağı pirinç
- 3 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Yarım çay bardağı tel şehriye
Ciğerli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Ayrı bir tencere de yarım bardak sıvı yağ ile ciğerleri kavuruyoruz.
- Pilav tenceremizde de şehriyelerimiz kavrulunca içine kavrulmuş olan ciğerleri ekliyoruz ve bir tur daha karıştırıyoruz.
- Ardından sıcak su da bekletilmiş pirinçleri ekleyip 5 dk kadar karıştırıyoruz.
- Ölçülmüş sıcak suyu da ekleyip suyunu çekmesi için ağzını kapatıyoruz ve çekince üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp başka bir yere alıp demlenmesini bekliyoruz. Afiyetler olsun efendim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder