31 Aralık 2020 Perşembe

Ciğerli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Ciğerli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram ciğer
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı tel şehriye

Ciğerli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Ayrı bir tencere de yarım bardak sıvı yağ ile ciğerleri kavuruyoruz.
  2. Pilav tenceremizde de şehriyelerimiz kavrulunca içine kavrulmuş olan ciğerleri ekliyoruz ve bir tur daha karıştırıyoruz.
  3. Ardından sıcak su da bekletilmiş pirinçleri ekleyip 5 dk kadar karıştırıyoruz.
  4. Ölçülmüş sıcak suyu da ekleyip suyunu çekmesi için ağzını kapatıyoruz ve çekince üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp başka bir yere alıp demlenmesini bekliyoruz. Afiyetler olsun efendim 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder