Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı süt
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Kurutulmuş ekmek
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk önce sıvı yağ ve tereyağı eritin unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kabukları soyulmuş domatesi rondoda çekin ve kavrulmuş unun içine atın.
- Salçayı, tatlı kırmızı toz biberi de ekleyip bir dakika kadar daha kavurun.
- Üzerine yavaş yavaş suyu ekleyip topaklanmaması için karıştırın. Sonra isterseniz süzgeçten geçirin.
- İçine karabiber ve tuz ekleyip karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dakika kadar daha kaynatın.
- İçine sütü ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın.
- Servis yaparken üzerine ekmekleri ve kaşar peynirini ekleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder