31 Aralık 2020 Perşembe

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 adet hazır baklavalık yufka
  • 180 gr tereyağı (Teremyağ ile de yapabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (karşılaşmasını az da olsa engellediği için ekledim)

İç harcı için

  • Fındık ve fıstık (İstenilen miktarda robottan çekiyoruz toz haline gelmesin hafif diri daha güzel oluyor )
  • Az miktarda çikolata rendesi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker ( 2. bardak tam dolu olmasın üç parmak eksik şekilde doldurun )

Üzeri için

  • Kakao
  • Çikolata rendesi

Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için şeker eriyene malzemeleri ocakta karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başladığı zaman altını kısıp 10 dk. Kaynatıyoruz soğuması için köşeye alın.
  3. Tereyağını eritin ılımasını bekleyin.
  4. Baklavalık yufkaları ben kare borcam kullandım ve onun çekline göre kestim borcamı yağlayın.
  5. Üçer adet yufka dizin her birini ayrı açın havalansın. Üç katta bir yağlayın.
  6. Kesince yufkanın kenar kısımlarını da araya diziyoruz düzgün şekilde.
  7. Alt kısım 15 kat olacak şekilde dizip hazırladığımız fındık fıstık karışımını serpiyoruz üzerine çikolata ve bundan sonra her kat yufkayı birer kaşık yağlıyoruz.
  8. En son kesip kalan yağı gezdiriyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce fansız 30 dk sonra fanlı 10- 15 dk kontrollü pişiriyoruz.
  10. İlk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbetini yavaşça döküyoruz. Çekip soğuduktan sonra süslemesini yapabilirsiniz :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder