Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 22 adet hazır baklavalık yufka
- 180 gr tereyağı (Teremyağ ile de yapabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (karşılaşmasını az da olsa engellediği için ekledim)
İç harcı için
- Fındık ve fıstık (İstenilen miktarda robottan çekiyoruz toz haline gelmesin hafif diri daha güzel oluyor )
- Az miktarda çikolata rendesi
Şerbeti için
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker ( 2. bardak tam dolu olmasın üç parmak eksik şekilde doldurun )
Üzeri için
- Kakao
- Çikolata rendesi
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için şeker eriyene malzemeleri ocakta karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladığı zaman altını kısıp 10 dk. Kaynatıyoruz soğuması için köşeye alın.
- Tereyağını eritin ılımasını bekleyin.
- Baklavalık yufkaları ben kare borcam kullandım ve onun çekline göre kestim borcamı yağlayın.
- Üçer adet yufka dizin her birini ayrı açın havalansın. Üç katta bir yağlayın.
- Kesince yufkanın kenar kısımlarını da araya diziyoruz düzgün şekilde.
- Alt kısım 15 kat olacak şekilde dizip hazırladığımız fındık fıstık karışımını serpiyoruz üzerine çikolata ve bundan sonra her kat yufkayı birer kaşık yağlıyoruz.
- En son kesip kalan yağı gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce fansız 30 dk sonra fanlı 10- 15 dk kontrollü pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbetini yavaşça döküyoruz. Çekip soğuduktan sonra süslemesini yapabilirsiniz :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder