Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 700 gr kıyma
- 3-4 adet domates
- 1 adet orta büyüklükte soğan( isteğe bağlı, antep lahmacununda konmaz)
- 8-9 diş sarımsak
- 1/3 demet maydanoz
- Yeteri kadar tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yeşil veya kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı bul biber
- 1, 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lahmacun için hamur;
- Ekmek tarifini daha önce paylaştım ama orada Lavaş Ekmeği diye geçiyor ama siz aynı hamurdan yapabilirsiniz.
Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Malzemelerin hepsini robotta çekelim bir kaba alın ve kıymayı da katıp güzelce karıştırın.
- Bir yandan da hamurunuz mayalansın(mayası az oluyor).Ekmekleri hazırlayın.
- Daha sonra hamuru bir oklava yardımıyla açın ve iç harcını her yerine gelecek şekilde hamurunuz üzerine yayın.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.
Çıtır çıtır lahmacun servise hazır.
afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder