18 Aralık 2020 Cuma

Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi

 

Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 700 gr kıyma
  • 3-4 adet domates
  • 1 adet orta büyüklükte soğan( isteğe bağlı, antep lahmacununda konmaz)
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1/3 demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yeşil veya kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı bul biber
  • 1, 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lahmacun için hamur;

  • Ekmek tarifini daha önce paylaştım ama orada Lavaş Ekmeği diye geçiyor ama siz aynı hamurdan yapabilirsiniz.

Çıtır Çıtır Fırında Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerin hepsini robotta çekelim bir kaba alın ve kıymayı da katıp güzelce karıştırın.
  2. Bir yandan da hamurunuz mayalansın(mayası az oluyor).Ekmekleri hazırlayın.
  3. Daha sonra hamuru bir oklava yardımıyla açın ve iç harcını her yerine gelecek şekilde hamurunuz üzerine yayın.
  4. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.

Çıtır çıtır lahmacun servise hazır.

💕 afiyet olsun 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder