18 Aralık 2020 Cuma

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı garnitür
  • Kekik / pulbiber/ karabiber/ tuz

Beşamel sos için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı


  1. Patatesi küp küp doğrayarak yağda kızartın. (patates kızartması kıvamı kadar kızarmayacak).
  2. Kızarmış patatesleri ayrı bir tabağa alın, yağı çeksin.
  3. Kuş başı doğradığımız tavukları tencereye alarak arada bir karıştırarak kapağı kapalı şekilde pişirin.
  4. Tavukların rengi dönünce doğradığımız soğanları tencereye koyarak karıştırın .
  5. Bir kaç dakika sonra salçayı ekleyin. Kapağı kapatın 4-5 dk pişsin.
  6. Daha sonra garnitürü ve patatesleri tencereye ekleyin.
  7. Baharatları da ilave ederek 4-5 dk pişirin.
  8. Beşamel sos için tereyağını eritin ve unu ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından sütü ekleyin ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuz ekleyin.
  9. Dörde bölünen yufkaları sırayla küçük kaseye serin, yufkanın kalan kısımlarını keserek kasenin orta kısmına yerleştirin.
  10. Hazırladığımız harcı yufkanın içine doldurarak kenarlarından kapatalım.
  11. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığımız yufkaları dikkatlice ters çevirerek koyun.
  12. Hazırladığımız beşamel sosunu eşit miktarda yufkaların üstüne dökün ve önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
  13. Daha sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirleri serpelim ve tekrar kaşarlar eriyip kızarınacaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder