Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı garnitür
- Kekik / pulbiber/ karabiber/ tuz
Beşamel sos için;
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patatesi küp küp doğrayarak yağda kızartın. (patates kızartması kıvamı kadar kızarmayacak).
- Kızarmış patatesleri ayrı bir tabağa alın, yağı çeksin.
- Kuş başı doğradığımız tavukları tencereye alarak arada bir karıştırarak kapağı kapalı şekilde pişirin.
- Tavukların rengi dönünce doğradığımız soğanları tencereye koyarak karıştırın .
- Bir kaç dakika sonra salçayı ekleyin. Kapağı kapatın 4-5 dk pişsin.
- Daha sonra garnitürü ve patatesleri tencereye ekleyin.
- Baharatları da ilave ederek 4-5 dk pişirin.
- Beşamel sos için tereyağını eritin ve unu ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından sütü ekleyin ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuz ekleyin.
- Dörde bölünen yufkaları sırayla küçük kaseye serin, yufkanın kalan kısımlarını keserek kasenin orta kısmına yerleştirin.
- Hazırladığımız harcı yufkanın içine doldurarak kenarlarından kapatalım.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığımız yufkaları dikkatlice ters çevirerek koyun.
- Hazırladığımız beşamel sosunu eşit miktarda yufkaların üstüne dökün ve önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
- Daha sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirleri serpelim ve tekrar kaşarlar eriyip kızarınacaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder