Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 su bardağı yulaf unu
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı doğranmış ceviz
- Yarım su bardağı ayıklanmış zeytin
- 1 paket kabartma tozu
Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı
- 2 yumurtayı mikserle iyice kek yapar gibi çırpıyoruz. Üzerine yoğurt, zeytinyağını ekleyip güzelce çırpıyoruz. Mikserle işimiz bitti.
- Üzerine yulaf unu ve kabartma tozu ekleyip bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştıralım en son zeytin ve cevizi ekleyip eşit karıştırmaya çalışalım. Zeytinden biraz ayırın üzerini de süsleriz :)
- Biraz yapışkan bir hamur dert etmeyin uygun gördüğünüz bir barcam yada baton kek kalıbına malzemeleyi yağlı kağıt koyarak içerisine dökün.
- Şeklini düzeltmeye çalışın hafif hafif üzerinden ve üzerini dilediğinizce süsleyin, ben zeytin ve yulafla süsledim.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 180 derecelik fırında 40 dakika kadar yine kontrollü pişirelim. Oda ısısına gelmeden kalıptan çıkartmayın yada kesmeyin. Soğuyunca kesin tavsiyemdir.
- Poğaça tadında çok lezzetli oluyor içerisinde extra tuz koymuyoruz zeytin yeterli geliyor. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder