13 Aralık 2020 Pazar

Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi

 

Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 su bardağı yulaf unu
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı doğranmış ceviz
  • Yarım su bardağı ayıklanmış zeytin
  • 1 paket kabartma tozu

Diyet Zeytinli Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. 2 yumurtayı mikserle iyice kek yapar gibi çırpıyoruz. Üzerine yoğurt, zeytinyağını ekleyip güzelce çırpıyoruz. Mikserle işimiz bitti.
  2. Üzerine yulaf unu ve kabartma tozu ekleyip bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştıralım en son zeytin ve cevizi ekleyip eşit karıştırmaya çalışalım. Zeytinden biraz ayırın üzerini de süsleriz :)
  3. Biraz yapışkan bir hamur dert etmeyin uygun gördüğünüz bir barcam yada baton kek kalıbına malzemeleyi yağlı kağıt koyarak içerisine dökün.
  4. Şeklini düzeltmeye çalışın hafif hafif üzerinden ve üzerini dilediğinizce süsleyin, ben zeytin ve yulafla süsledim.
  5. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 180 derecelik fırında 40 dakika kadar yine kontrollü pişirelim. Oda ısısına gelmeden kalıptan çıkartmayın yada kesmeyin. Soğuyunca kesin tavsiyemdir.
  6. Poğaça tadında çok lezzetli oluyor içerisinde extra tuz koymuyoruz zeytin yeterli geliyor. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder