14 Aralık 2020 Pazartesi

Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi

 

Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 hurma
  • Rondodan geçirilmiş yulaf
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (İsteğe bağlı)

Üst Taban

  • 8 elma
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • Hurmaları beklettiğimiz su

Süsleme

  • 3 hurma
  • Yarım muz
  • 1 çay bardağı yulaf
  • Yarım çay bardağı ceviz

Elmalı Tart(şeker ve un yok) Tarifi Yapılışı

  1. Alt tabanı yapmak için bir kaba 2 yumurta, 3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurdu güzelce çırpalım.
  2. Çırptığımız karışımın içine küçük küçük kestiğimiz 2 hurmayı, yeteri kadar rondodan geçirdiğimiz yulafı, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek yoğuralım.
  3. Karışımı tezgaha alıp güzelce yoğuralım. Hamurumuz ele yapışmayan kurabiye hamuru gibi olması lazım. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında dinlendirelim.
  4. Üst taban için 8 tane elmayı soyup ve ince olacak şekilde keselim. Elmaları bir tavaya alalım üzerine tarçın, pekmez ve hurmaları beklettiğimiz suyu içine koyup ve pişmeye bırakalım.
  5. Çok suyu çıkarsa koymayın zamanla suyu çekecektir pişen elmaları bir kenarda soğumaya bırakalım.
  6. Alt taban için hazırladığımız hamuru koyacağımız tart kalıbı veya kelepçeli kalıba göre açalım, 3 cm daha kenarları için açmayı unutmayın.
  7. Hamurumuzu kalıbımıza yerleştirip 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen tartımızın içine elmalarımızı güzelce koyalım.
  8. Süslemeler için 3 hurma ve yarım muzu rondodan geçirip bir püre elde edelim. Püremizi ve cevizleri güzelce karıştıralım. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin üstüne karışımı parçalayarak koyup pişirelim.
  9. Tartımızın üstüne yaptığımız süslemeleri koyalım. Hindistan cevizi koyarak servis edelim.
  10. Afiyet olsun. ♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder