14 Aralık 2020 Pazartesi

Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi

 

Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi İçin Malzemeler

Tarator için gereken malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 avuç ceviz
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 4 dilim bayat ekmek
  • Yarım limon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • 6-7 dal dereotu

Kalamar için gereken malzemeler;

  • 1 kg. marine edilmiş ve 1 gece dinlendirilmiş kalamar
  • ½ su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Kızartmak için bolca sıvıyağ

Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi Yapılışı


  1.  İlk olarak dereotlarını ince ince doğruyoruz.
  2. Parçalamış olduğumuz bayat ekmekleri rondonun haznesine koyduktan sonra, ceviz ve yoğurtları da ekliyoruz.
  3. Ben hem süzme yoğurt hem de kendi yapmış olduğum ev yoğurdunu tercih ediyorum. Siz de tercihe göre istediğinizi ekleyebilirsiniz.
  4. Tuz ve sirkeyi de ekledikten sonra malzemelerimizi hem iyice özümsemesi hem de parçalanması adına yaklaşık 30 saniye rondodan geçiriyoruz.
  5. Yarım limonu sıkarak suyunu rondo haznesine ekliyoruz.
  6. Ardından sarımsakları da ezerek karışımın içine ekliyoruz.
  7. Son olarak dereotları ve zeytinyağını da ekledikten sonra yaklaşık 2 dakika boyunca parçalıyoruz.
  8. Tüm malzemeler iyice karışıp sos haline geldikten sonra taratorumuz hazır.
  9. Bir kabın içine beyaz un, mısır unu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  10. Unlar karıştıktan sonra 1 gece dolapta dinlendirdiğimiz kalamarı yıkamadan, marine ettiğimiz suyu ile birlikte una buluyoruz.
  11. 8-10 parça kesilmiş kalamarı un karışımının içine attıktan sonra güzelce karıştırıyoruz.
  12. Elek ya da süzgeç yardımıyla silkeleyerek fazla unları eliyoruz.
  13. Bu işlemi bütün kalamarlara yaptıktan sonra tava da kızartma işlemine geçeceğiz.
  14. Tavaya kalamarları geçecek kadar sıvı yağ ekledikten sonra yağın kızmasını bekliyoruz.
  15. Yağ kızdıktan sonra kalamarları tavaya alarak pişmeye bırakıyoruz.
  16. Kalamar çok çabuk piştiği için renk değiştirene kadar tutuyoruz ve kızardıktan sonra tavadan alıyoruz.
  17. Bu işlemi tüm kalamarlara yaptıktan sonra yemeğimiz artık hazır.
  18. Tabağa alarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder