Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi İçin Malzemeler
Tarator için gereken malzemeler:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 avuç ceviz
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 4 dilim bayat ekmek
- Yarım limon
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- 6-7 dal dereotu
Kalamar için gereken malzemeler;
- 1 kg. marine edilmiş ve 1 gece dinlendirilmiş kalamar
- ½ su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Kızartmak için bolca sıvıyağ
Kalamar Tava Ve Tarator Sos Tarifi Yapılışı
- İlk olarak dereotlarını ince ince doğruyoruz.
- Parçalamış olduğumuz bayat ekmekleri rondonun haznesine koyduktan sonra, ceviz ve yoğurtları da ekliyoruz.
- Ben hem süzme yoğurt hem de kendi yapmış olduğum ev yoğurdunu tercih ediyorum. Siz de tercihe göre istediğinizi ekleyebilirsiniz.
- Tuz ve sirkeyi de ekledikten sonra malzemelerimizi hem iyice özümsemesi hem de parçalanması adına yaklaşık 30 saniye rondodan geçiriyoruz.
- Yarım limonu sıkarak suyunu rondo haznesine ekliyoruz.
- Ardından sarımsakları da ezerek karışımın içine ekliyoruz.
- Son olarak dereotları ve zeytinyağını da ekledikten sonra yaklaşık 2 dakika boyunca parçalıyoruz.
- Tüm malzemeler iyice karışıp sos haline geldikten sonra taratorumuz hazır.
- Bir kabın içine beyaz un, mısır unu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Unlar karıştıktan sonra 1 gece dolapta dinlendirdiğimiz kalamarı yıkamadan, marine ettiğimiz suyu ile birlikte una buluyoruz.
- 8-10 parça kesilmiş kalamarı un karışımının içine attıktan sonra güzelce karıştırıyoruz.
- Elek ya da süzgeç yardımıyla silkeleyerek fazla unları eliyoruz.
- Bu işlemi bütün kalamarlara yaptıktan sonra tava da kızartma işlemine geçeceğiz.
- Tavaya kalamarları geçecek kadar sıvı yağ ekledikten sonra yağın kızmasını bekliyoruz.
- Yağ kızdıktan sonra kalamarları tavaya alarak pişmeye bırakıyoruz.
- Kalamar çok çabuk piştiği için renk değiştirene kadar tutuyoruz ve kızardıktan sonra tavadan alıyoruz.
- Bu işlemi tüm kalamarlara yaptıktan sonra yemeğimiz artık hazır.
- Tabağa alarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder