13 Aralık 2020 Pazar

Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi

 

Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 2 su bardağı ılık su (250ml)
  • Yarım yaş maya
  • 3 küp şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu

Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su ve şekerde mayayı eritip un ve tuzu ekleyip yumuşak ama ele fazla yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyeceğiz. 30 dakika bekleyelim.
  2. Hamurumuz mayalanınca 10 eşit parçaya ayırıp beze haline getireceğiz.
  3. Bezelere hafif elimizle bastırarak biraz açacağız bezeyi ve küçük bir kase de karıştırdığımız yumurta ve yoğurt karışımından bezenin üzerine dolu dolu bir tatlı kaşığı kadar ekleyip parmaklarımızla bastırarak tırnak pide şeklini veriyoruz.
  4. Bu şekilde hamur biraz daha açılacaktır. Ne çok kalın ne çok ince olsun malum fırında da kabaracak. Üzerine çörek otu serpiyoruz.
  5. Fırın kağıt serdiğimiz tepsiye pidelerden yerleştiriyoruz 2 tane alır sanırım. Fırını önceden 250 dereceye ısıtıp iyice ısınınca tepsiyi fırına veriyoruz.
  6. Üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder